Finomabb, mint a KFC-s káposztasaláta – Ez lesz az új kedvenced

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Őszinte leszek, én magam nem vagyok egy nagy húsevő, úgyhogy annyira nem hoznak lázba az ilyen jellegű ételek. Még a vasárnapi rántott hús se tartozik a kedvenceim közé, viszont ennek ellenére a csirkések mekkájának tekintett KFC-be gyakran járok.

Na, nem a csirkéért, habár el kell ismernem, a fűszerezésük nagyon jó, de engem valami egészen más izgat: a káposztasaláta. Mondjatok valakit, aki nem szereti azt a káposztasalátát. Egyszerűen zseniális, szerintem nem lehet nem rajongani érte.

Tökéletes arányban van benne káposzta, répa, hagyma, és az egészet összefogja az a finom majonézes, egyszerre édes és savanykás öntet. Évekig kísérletezgettem, mire megtaláltam az eredetire leginkább hasonlító receptet, és szerintem méltó az igazihoz.

Mivel kínáljuk?

Csak vágjatok fel pár szelet csirkemellet a grillre, dobjatok be a szénbe pár szem alufóliába tekert krumplit, és ha kész, kínáljátok az egészet ezzel a salátával. Nem lesz olyan, aki ne csókolna kezet nektek utána.

Pro tipp: Használjátok ki a káposztasalinak szóló szerelmes pillantásokat, és mosogattassatok el velük.

KFC-s káposztasaláta házilag

kfc-kaposztasalata-recept-cikkbe

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 8 bögre káposzta
  • 2 darab közepes méretű répa
  • 1 darab közepes fej hagyma
  • 0.33 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 0.25 bögre tej
  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.25 bögre tejföl
  • 2 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az első, amire szükségünk lesz, az egy megbízható aprítógép, mert ezt a rengeteg zöldséget egyszerű konyhakéssel aprócska kockákra darabolni kész zen-mester feladat, legalábbis én már a káposzta felénél a hajamat tépném. De ha valaki szereti, esetleg nincs konyhagépe, akkor teljes lelki nyugalommal, semmit nem ront összhatáson. Csak arra figyeljünk, hogy a kezdeti lelkes kis kockákból ne legyenek sokkal nagyobbak az idő előrehaladtával, amikor már a hátunk közepére sem kívánjuk a munkafolyamatot.

Szóval akkor a káposztát, a répát és a hagymát vágjuk össze vagy daraboltassuk össze a géppel pici darabokra. Ez a legnehezebb rész, ha ezen túlesünk, a többi már gyerekjáték.

Egy nagyobb - lehetőleg zárható fedelű - tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót. A majonézes krumpliéhoz hasonló dresszinget kell kapnunk. Fontos, hogy addig keverjük, amíg a cukor szemcséi is feloldódnak, mert nem a legjobb, ha ropog a fogunk alatt.

Ezután alaposan keverjük össze a zöldséget az öntettel, lefedve tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk legalább egy órát állni. Persze az sem baj, ha tovább bent marad, jót tesz neki, ha összeérnek benne az ízek.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük