Finomabb, mint a KFC-s káposztasaláta – Ez lesz az új kedvenced

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Őszinte leszek, én magam nem vagyok egy nagy húsevő, úgyhogy annyira nem hoznak lázba az ilyen jellegű ételek. Még a vasárnapi rántott hús se tartozik a kedvenceim közé, viszont ennek ellenére a csirkések mekkájának tekintett KFC-be gyakran járok.

Na, nem a csirkéért, habár el kell ismernem, a fűszerezésük nagyon jó, de engem valami egészen más izgat: a káposztasaláta. Mondjatok valakit, aki nem szereti azt a káposztasalátát. Egyszerűen zseniális, szerintem nem lehet nem rajongani érte.

Tökéletes arányban van benne káposzta, répa, hagyma, és az egészet összefogja az a finom majonézes, egyszerre édes és savanykás öntet. Évekig kísérletezgettem, mire megtaláltam az eredetire leginkább hasonlító receptet, és szerintem méltó az igazihoz.

Mivel kínáljuk?

Csak vágjatok fel pár szelet csirkemellet a grillre, dobjatok be a szénbe pár szem alufóliába tekert krumplit, és ha kész, kínáljátok az egészet ezzel a salátával. Nem lesz olyan, aki ne csókolna kezet nektek utána.

Pro tipp: Használjátok ki a káposztasalinak szóló szerelmes pillantásokat, és mosogattassatok el velük.

KFC-s káposztasaláta házilag

kfc-kaposztasalata-recept-cikkbe

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 8 bögre káposzta
  • 2 darab közepes méretű répa
  • 1 darab közepes fej hagyma
  • 0.33 bögre cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 0.25 bögre tej
  • 0.5 bögre majonéz
  • 0.25 bögre tejföl
  • 2 evőkanál almaecet
  • 3 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az első, amire szükségünk lesz, az egy megbízható aprítógép, mert ezt a rengeteg zöldséget egyszerű konyhakéssel aprócska kockákra darabolni kész zen-mester feladat, legalábbis én már a káposzta felénél a hajamat tépném. De ha valaki szereti, esetleg nincs konyhagépe, akkor teljes lelki nyugalommal, semmit nem ront összhatáson. Csak arra figyeljünk, hogy a kezdeti lelkes kis kockákból ne legyenek sokkal nagyobbak az idő előrehaladtával, amikor már a hátunk közepére sem kívánjuk a munkafolyamatot.

Szóval akkor a káposztát, a répát és a hagymát vágjuk össze vagy daraboltassuk össze a géppel pici darabokra. Ez a legnehezebb rész, ha ezen túlesünk, a többi már gyerekjáték.

Egy nagyobb - lehetőleg zárható fedelű - tálban keverjük össze az összes többi hozzávalót. A majonézes krumpliéhoz hasonló dresszinget kell kapnunk. Fontos, hogy addig keverjük, amíg a cukor szemcséi is feloldódnak, mert nem a legjobb, ha ropog a fogunk alatt.

Ezután alaposan keverjük össze a zöldséget az öntettel, lefedve tegyük hűtőszekrénybe, és hagyjuk legalább egy órát állni. Persze az sem baj, ha tovább bent marad, jót tesz neki, ha összeérnek benne az ízek.

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük