Villámgyors kókuszos kuglóf: isteni finom és ragacsos a tésztája
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Kókuszos sütemények bármilyen mennyiségben kerülhetnek az asztalomra, főleg, ha jó krémesek.
A kókusz és a kuglóf nemrég tért vissza a háztartásomba, és nagyon előkelő helyet foglalt el magának az édességek között. Pontosabban a kókuszos sütemények tértek vissza, és úgy érzem, maradni is fognak egy ideig.
Most kuglófot sütöttem, ami tényleg pofonegyszerű, viszont utána napokig van mit majszolni a kávé vagy a tea mellé. A kókusz sima reszelék formájában került a tésztába, de mellé kevertem selymes krémsajtot is. Nagyon jó kis párosítás.
Kókuszos kuglóf
Hozzávalók 16 adaghoz
- 220 gramm vaj
- 220 gramm krémsajt
- 300 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 400 gramm liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 200 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát.
Egy tálban keverjük össze jó alaposan a vajat és a krémsajtot. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, közben egyenként üssük hozzá a tojásokat. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket forgassuk össze egy másik tálban, majd adjuk a masszához. Kanalazzuk bele a formába a tésztát.
70 percig, illetve tűpróbáig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors