
Villámgyors kókuszos kuglóf: isteni finom és ragacsos a tésztája

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Ötfűszeres tofu kínai módra: ilyen jót étteremben sem eszel

Nyárköszöntő málnás galette: omlós tésztában sül az édes töltelék

Frissítő, epres limoncello spritz: ezzel indítsd a nyarat

Puha, kukoricalisztből készült lepény: bármivel megpakolhatod

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében
Kókuszos sütemények bármilyen mennyiségben kerülhetnek az asztalomra, főleg, ha jó krémesek.
A kókusz és a kuglóf nemrég tért vissza a háztartásomba, és nagyon előkelő helyet foglalt el magának az édességek között. Pontosabban a kókuszos sütemények tértek vissza, és úgy érzem, maradni is fognak egy ideig.
Most kuglófot sütöttem, ami tényleg pofonegyszerű, viszont utána napokig van mit majszolni a kávé vagy a tea mellé. A kókusz sima reszelék formájában került a tésztába, de mellé kevertem selymes krémsajtot is. Nagyon jó kis párosítás.
Kókuszos kuglóf

Hozzávalók 16 adaghoz
- 220 gramm vaj
- 220 gramm krémsajt
- 300 gramm cukor
- 6 darab tojás
- 400 gramm liszt
- 0.5 teáskanál sütőpor
- 200 gramm kókuszreszelék
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. Zsírozzunk és lisztezzünk ki egy kuglófformát.
Egy tálban keverjük össze jó alaposan a vajat és a krémsajtot. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, közben egyenként üssük hozzá a tojásokat. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket forgassuk össze egy másik tálban, majd adjuk a masszához. Kanalazzuk bele a formába a tésztát.
70 percig, illetve tűpróbáig süssük, majd hagyjuk kihűlni.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors