
Omlós, isteni kókuszos-citrusos sütemény: a lime-tól lesz különleges

Friss, könnyed, pihe-puha ez a sütemény, ráadásul elronthatatlan, kezdők is könnyedén elkészíthetik.
Nagyon egyszerűen készül a keverem-kavarom sütemény, amely a lime-tól lesz frissítő és könnyed, a kókusztól pedig édes és gyümölcsös ízvilágú. A citrusnak a héját és a levét is fel kell használni, ezért biogyümölccsel dolgozz, a kókusz pedig tej, olaj és reszelék formájában is a tésztába kerül.
Fontos, hogy sűrű kókusztejjel, és ne kókuszitallal dolgozz, viszont ha esetleg nem kapsz kókuszolajat, azt olvasztott vajjal is helyettesítheted.
Igazi nyári ízeket vonultat fel ez az édesség, a meleg napokon is nagyon jól fog esni, mindenképp érdemes kipróbálni.
Kókuszos sütemény lime-mal

Hozzávalók 1 darabhoz
Tészta:
- 200 gramm liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 200 gramm cukor
- 2 ek lime-héj
- 180 gramm kókusztej (konzerves)
- 110 gramm kókuszolaj
- 2 darab tojás
- 1 evőkanál lime-lé
- 50 gramm kókuszreszelék
Máz:
- 120 gramm porcukor
- 2 ek lime-lé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 22x12 centis kenyérformát.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot és a lime-héjat, az ujjainkkal morzsoljuk egybe, míg illatozni nem kezd. Keverjük a citrusos cukrot a lisztes keverékbe.
Egy külön tálban keverjük össze a kókusztejet, a megolvasztott kókuszolajat, a tojásokat és a lime-levet.
Keverjük egybe a nedves és a száraz hozzávalókat, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket is. Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el benne.
Süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában hűlni 10 percet, majd borítsuk ki egy rácsra.
A mázhoz keverjük ki a hozzávalókat, majd csurgassuk a kihűlt sütemény tetejére.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!