Omlós, isteni kókuszos-citrusos sütemény: a lime-tól lesz különleges

limeoskokuszossuti
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Friss, könnyed, pihe-puha ez a sütemény, ráadásul elronthatatlan, kezdők is könnyedén elkészíthetik.

Nagyon egyszerűen készül a keverem-kavarom sütemény, amely a lime-tól lesz frissítő és könnyed, a kókusztól pedig édes és gyümölcsös ízvilágú. A citrusnak a héját és a levét is fel kell használni, ezért biogyümölccsel dolgozz, a kókusz pedig tej, olaj és reszelék formájában is a tésztába kerül.

Fontos, hogy sűrű kókusztejjel, és ne kókuszitallal dolgozz, viszont ha esetleg nem kapsz kókuszolajat, azt olvasztott vajjal is helyettesítheted. 

Igazi nyári ízeket vonultat fel ez az édesség, a meleg napokon is nagyon jól fog esni, mindenképp érdemes kipróbálni. 

Kókuszos sütemény lime-mal

limekókuszos

Hozzávalók 1 darabhoz

Tészta:

  • 200 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 1 tk sütőpor
  • 200 gramm cukor
  • 2 ek lime-héj
  • 180 gramm kókusztej (konzerves)
  • 110 gramm kókuszolaj
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál lime-lé
  • 50 gramm kókuszreszelék

Máz:

  • 120 gramm porcukor
  • 2 ek lime-lé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 22x12 centis kenyérformát.

Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport és a sót. Egy kisebb tálban keverjük össze a cukrot és a lime-héjat, az ujjainkkal morzsoljuk egybe, míg illatozni nem kezd. Keverjük a citrusos cukrot a lisztes keverékbe. 

Egy külön tálban keverjük össze a kókusztejet, a megolvasztott kókuszolajat, a tojásokat és a lime-levet. 

Keverjük egybe a nedves és a száraz hozzávalókat, majd forgassuk bele a kókuszreszeléket is. Öntsük a tésztát az előkészített formába, egyengessük el benne.

Süssük 50-60 percig, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában hűlni 10 percet, majd borítsuk ki egy rácsra.

A mázhoz keverjük ki a hozzávalókat, majd csurgassuk a kihűlt sütemény tetejére.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük