Sós muffin kolbásszal a tésztájában – Sajttal sütve lesz igazán finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Reggelire, de ha nem akarsz sokat enni este, akkor vacsorára, salátával is tökéletes lesz ez a muffin.
Azt mondják, hogy a muffint egy kisgyerek is össze tudja állítani, nem is tévednek nagyot, hiszen gyakorlatilag az egyik legegyszerűbb tésztáról van szó. Ennek ellenére oda kell rá figyelni, például nem szabad túlkavarni, mert akkor nagyon tömör lesz. Ez egy nagyon jó muffinalaprecept, ízlésed szerint variálhatod, tehetsz hozzá csokit, gyümölcsöt vagy magokat.
A muffint legtöbbször édesen eszik, pedig nyugodtan sütheted sósan is, például olyan ízvilággal, mint egy pizzát. A sonkán kívül a kolbász is nagyon jól illik a tésztába, amelyhez keverj sajtot is, és kész a laktató reggeli sütemény.
Kolbászos-sajtos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 100 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
- 100 gramm liszt
- 1 kávéskanál só
- 2.5 teáskanál sütőpor
- 1 kávéskanál oregánó (szárított)
- ízlés szerint bors
- 250 gramm joghurt
- 1 darab tojás
- 75 milliliter olaj
- 1 fej vöröshagyma (kicsi)
- 100 gramm kolbász
- 100 gramm sajt (gouda)
Elkészítés:
A kolbászt kockázzuk fel, a hagymát is vágjuk egészen apróra.
A liszteket, a sót, a sütőport és a fűszereket keverjük össze egy tálban, egy másikban pedig tegyük ugyanezt a nedves hozzávalókkal. Óvatosan forgassuk egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, majd keverjük a tésztába a kolbászt, a hagymát és a reszelt sajt legnagyobb részét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, egy muffinformába tegyünk kapszlikat.
Kanalazzuk a kapszlikba a masszát, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük 20 percig.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors