Hideg csirkesaláta krémes curry szószban - II. Erzsébet kedvenc fogása
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Bár hazánk nagy rajongója a hidegtálaknak, a legjobb csirkesaláta mégis az angoloké.
Valójában fogalmunk sincs róla, szereti-e a királynő a koronázási csirkét, bár nagy örömmel néztem végig a The Crown című sorozatot, melyet az életéről készítettek. Ott csak a scone-t eszi elképesztő eleganciával, amint azt már meg is írtuk. Mindegy is, ő szereti-e, mert isteni finom - az is csak legenda, hogy az ő koronázása alkalmából készült először.
Praktikus étel, mert könnyű előkészíteni és elvan a hűtőben arra az esetre, ha néhány napig összevissza eszik a család. Partikra is remekül bevethető, jó előétel, de hidegtálakra is illik.
Az egyetlen különleges alapanyag benne a mangó chutney, de már azt is nagyon sokfelé kapni készen, üvegben. El is hagyható, ha nem sikerül szerezni, de friss mangóval is helyettesíthető.
Koronázási csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemell
- ízlés szerint só, bors
- 5 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál curry (por)
- 3 evőkanál mangó chutney
- 1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
A csirkemelleket csontostul, bőröstül posírozzuk az itt leírtak szerint. Míg főnek, keverjük simára a majonézt, a tejfölt, a mangó chutneyt és a curryt. Miután megpuhult, a húst hagyjuk kihűlni, kockázzuk fel, tegyük egy tálba. Keverjük el a mártással, hűtsük be néhány órára, majd szeletelt mandulával szórva tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors