
Hideg csirkesaláta krémes curry szószban - II. Erzsébet kedvenc fogása

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
Bár hazánk nagy rajongója a hidegtálaknak, a legjobb csirkesaláta mégis az angoloké.
Valójában fogalmunk sincs róla, szereti-e a királynő a koronázási csirkét, bár nagy örömmel néztem végig a The Crown című sorozatot, melyet az életéről készítettek. Ott csak a scone-t eszi elképesztő eleganciával, amint azt már meg is írtuk. Mindegy is, ő szereti-e, mert isteni finom - az is csak legenda, hogy az ő koronázása alkalmából készült először.
Praktikus étel, mert könnyű előkészíteni és elvan a hűtőben arra az esetre, ha néhány napig összevissza eszik a család. Partikra is remekül bevethető, jó előétel, de hidegtálakra is illik.
Az egyetlen különleges alapanyag benne a mangó chutney, de már azt is nagyon sokfelé kapni készen, üvegben. El is hagyható, ha nem sikerül szerezni, de friss mangóval is helyettesíthető.
Koronázási csirke

Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab csirkemell
- ízlés szerint só, bors
- 5 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál curry (por)
- 3 evőkanál mangó chutney
- 1 marék szeletelt mandula
Elkészítés:
A csirkemelleket csontostul, bőröstül posírozzuk az itt leírtak szerint. Míg főnek, keverjük simára a majonézt, a tejfölt, a mangó chutneyt és a curryt. Miután megpuhult, a húst hagyjuk kihűlni, kockázzuk fel, tegyük egy tálba. Keverjük el a mártással, hűtsük be néhány órára, majd szeletelt mandulával szórva tálaljuk.
Fotók: Ács Bori/Sóbors