Közszolgálat eperszezonra: így készíts tökéletes eperhabot 10 perc alatt!
Joghurtos eperhab recept

4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az eperszezon az év egyik legjobb időszaka, bár egyszerűbb, ha simán belátjuk, hogy az abszolút tuti. Ilyenkor az ember egyet akar: sok-sok epres, na jó, szamócás receptet, hogy minél többet kihozhasson ebből az illatos és cuki gyümölcsből. Tessék, itt van egy Katucitól, már-már közszolgálatilag.

Eperszezon, napsütés, hideg joghurt és 10 perc, ennyi kell a tökéletes eperhabhoz. Meg persze az sem árt, ha van valami jó technikád a tejszínhab felveréséhez. Megsúgjuk: a habfixáló segíteni szokott, meg az is ha jól behűtött tejszínt használunk.

 

Kép forrása: katucikonyha

Felejtsd el a bolti joghurthabokat, a házi magasan veri azokat. Ráadásul egyszerre több adagot is készíthetünk, 2-3 napig bőven eláll a hűtőben (khmmm már ha marad belőle).

Nem fog

A receptben megadott mennyiség hivatalosan négy adagra elég, de most szólunk, hogy ha a realitások még jelentenek nekünk valamit, és a valódi igényeket nézzük, akkor inkább kettőnek számít. Ha négyen vagyunk, inkább dupla adagot készítsünk.

Joghurtos eperhab

eperhab 650px

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 deciliter hideg habtejszín
  • 2 deciliter görög joghurt
  • 10 dekagramm eper
  • 5 dekagramm porcukor
  • 0.5 darab kezeletlen citrom héja
  • 1 csomag zselatin fix
Recept idők

Elkészítés:

A hideg habtejszínt a porcukor és a fixáló felével kemény habbá verjük.
Az epret simára pürésítjük, és a finomra reszelt citromhéjjal, a maradék porcukorral és zselatin fixszel együtt a joghurthoz adjuk.

Ezt is simára keverjük. Végül beleforgatjuk a tejszínhabot, és kis poharakba adagoljuk. Tálalásig hűtőben pihentetjük! Tipp: a habot tálalhatjuk friss gyümölccsel, de pirított magokkal vagy kekszmorzsával is nagyon finom.
Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon