Krémes tejszelet házilag: a puha lapok közt lágy krém terül el

tszcov
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A nagy kedvencet gyerekjáték otthon elkészíteni, csak be kell keverni a tésztát, megsütni, közben pedig a krémre lehet koncentrálni.

A tejszeleteket nem csak a kicsik szeretik, a felnőttek ugyanúgy odáig vannak érte. A méztől édes finomság házilag is előállítható, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése, akár kezdő konyhatündérek is meglephetik vele magukat és szeretteiket.

A kakaós lapok közt fenséges krém kap helyet, ez mascarpone és habtejszín keverékéből áll, plusz még vanília és méz is kerül bele. A mézből egyébként a tésztába is lehet csorgatni, sokkal puhább lesz tőle, de akkor a cukor mennyiségét csökkentsd. Ha szeretnéd, a színeket felcserélheted: ne tegyél a tésztába kakaót, helyette a krémbe keverj 2-3 evőkanállal. A süti tortaformában is elkészülhet, a tetejét pedig csokival is be lehet vonni.

Házi tejszelet

tszct

Hozzávalók 6 személyre:

A tésztához:

  • 3 darab tojás
  • 125 gramm finomliszt
  • 40 gramm kakaó
  • 125 milliliter tejföl, joghurt vagy tej
  • 125 gramm cukor
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 500 gramm mascarpone
  • 200 milliliter habtejszín
  • 100 gramm porcukor
  • 80 gramm méz
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, kakaót és a sütőport forgassuk egybe.

A tojásokat üssük keverőtálba, adjuk hozzá a cukrot, keverjük habosra, forgassuk hozzá a tejet (vagy a joghurtot, tejfölt), utána adjuk hozzá a lisztes keveréket. A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (40x50 centiméter), toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A kihűlt tésztát vágjuk két egyenlő részre, az egyik lapot helyezzük egy tálcára és kenjük rá a krémet, majd illesszük rá a tészta másik felét.

Krém:

A mascarponét keverjük össze a mézzel robotgép segítségével.

Egy másik tálban verjük kemény habbá a habtejszínt a vaníliakivonattal és a cukorral, majd óvatosan forgassuk egybe a mascarponés keverékkel.

Szeletelés előtt tegyük hűtőbe legalább 2-3 órára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük