Gyors, egyszerű és egészséges: mutatjuk, hogy lesz igazán finom a sült lazac
A rózsaszín húsú hal nagyon kedvelt, ami nem is csoda, hisz szálkamentes, egészséges, ráadásul ízletes fogások alapja lehet.
Sajnos mi, magyarok nem eszünk elég halat, a legtöbb családban csak karácsonykor vagy a strandszezon idején kerül terítékre, pedig érdemes lenne gyakrabban fogyasztani. Rengetegféle ízletes receptet kipróbálhatsz, amiben a hal a főszereplő. Most egy egyszerű tésztás változatot mutatunk, amit bátran tovább lehet gazdagítani.
A lazac mellé remekül illik a spenót, spárga vagy a zöldborsó. A választott zöldséget még a tejszín előtt keverd a halhoz. A fűszerezésnél is lehetsz merészebb, a tárkony remekül passzol a tejszínhez, de helyette chilipelyhet is használhatsz, így pikánsabb lesz a fogás.
A lazacot vágjuk egyforma méretű kockákra.
A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután dobjuk rá az előkészített lazacot és pirítsuk addig, amíg a hal színt kap. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, krémsajtot, sót, borsot és a tárkonyt, majd főzzük rottyanásig.
Az elkészült ételt finomra aprított kaporral is megszórhatjuk, majd kínáljuk tésztával vagy rizzsel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu