Krémes, tejszínes tészta lazaccal: egyszerűen készül a fenséges fogás

Nyomtatás
Krémes, tejszínes tészta lazaccal cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Az ízletes étel kevés munkával, gyorsan az asztalra kerül. Tészta helyett rizzsel is érdemes kipróbálni.

Sajnos mi, magyarok nem eszünk elég halat, a legtöbb családban csak karácsonykor vagy a strandszezon idején kerül terítékre, pedig érdemes lenne gyakrabban fogyasztani. Rengetegféle ízletes receptet kipróbálhatsz, amiben a hal a főszereplő. Most egy egyszerű tésztás változatot mutatunk, amit bátran tovább lehet gazdagítani.

Mi mehet még bele?

A lazac mellé remekül illik a spenót, spárga vagy a zöldborsó. A választott zöldséget még a tejszín előtt keverd a halhoz. A fűszerezésnél is lehetsz merészebb, a tárkony remekül passzol a tejszínhez, de helyette chilipelyhet is használhatsz, így pikánsabb lesz a fogás.

Krémes, tejszínes tészta lazaccal

Krémes, tejszínes tészta lazaccal ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 g lazac
  • 1 fej vöröshagyma
  • kevés olaj
  • 200 ml tejszín
  • 200 g krémsajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál tárkony (opcionális)
  • 1 csokor kapor (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A lazacot vágjuk egyforma méretű kockákra.

A hagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre, ezután dobjuk rá az előkészített lazacot és pirítsuk addig, amíg a hal színt kap. Ezután adjuk hozzá a tejszínt, krémsajtot, sót, borsot és a tárkonyt, majd főzzük rottyanásig.

Az elkészült ételt finomra aprított kaporral is megszórhatjuk, majd kínáljuk tésztával vagy rizzsel.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon