Krémes spenótfőzelék tejtermék nélkül: nem lehet betelni vele
Adj egy esélyt ennek a receptnek, csak pár hozzávalóból készül, mégis különleges és isteni a végeredmény.
Ha kedveled a spenótot, mindenképp próbáld ki ezt a krémes változatot is, ráadásul az alábbi recept tej nélkül készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják.
Csak pár hozzávalóra lesz szükséged ehhez a főzelékhez: a kötelező vörös- és fokhagymára, fűszerekre, természetesen spenótra, és a krémes állagért felelős kókusztejre. Ne félj, nem fog dominálni a kókusz íze, épp csak enyhén édeskés beütést ad a főzeléknek, amit szuperül ellensúlyozhatsz a chilivel.
Spenótfőzelék tejtermék nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 2 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet chilipehely
- ízlés szerint só, bors
- 50 dkg leveles spenót (bébi vagy mirelit)
- 100 gramm sűrű kókusztej (konzerv)
Elkészítés:
A hagymákat hámozzuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le.
Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat, ha elolvadt, adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg puha lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát is, 1 percig pirítsuk.
Dobjuk rá a spenótot. Ha mirelittel dolgozunk, várjuk meg, míg elpárolog a leve, ha frissel, várjuk meg, míg megfonnyad. Utána sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítsük.
Öntsük fel a kókusztejjel, vegyük kicsire a lángot, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.
Rögtön tálaljuk.
-
2024-04-27 08:36:02
-
2024-04-23 08:52:01
-
2024-04-08 09:32:02
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!