Krémes spenótfőzelék tejtermék nélkül: nem lehet betelni vele

vegan-spenot
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Adj egy esélyt ennek a receptnek, csak pár hozzávalóból készül, mégis különleges és isteni a végeredmény.

Ha kedveled a spenótot, mindenképp próbáld ki ezt a krémes változatot is, ráadásul az alábbi recept tej nélkül készül, így laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatják. 

Csak pár hozzávalóra lesz szükséged ehhez a főzelékhez: a kötelező vörös- és fokhagymára, fűszerekre, természetesen spenótra, és a krémes állagért felelős kókusztejre. Ne félj, nem fog dominálni a kókusz íze, épp csak enyhén édeskés beütést ad a főzeléknek, amit szuperül ellensúlyozhatsz a chilivel.

Spenótfőzelék tejtermék nélkül

vegan-spenot2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet chilipehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 50 dkg leveles spenót (bébi vagy mirelit)
  • 100 gramm sűrű kókusztej (konzerv)
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat hámozzuk meg, a vöröset vágjuk finomra, a fokhagymát reszeljük le. 

Egy serpenyőben melegítsük fel a kókuszolajat, ha elolvadt, adjuk hozzá a vöröshagymát, dinszteljük addig, míg puha lesz. Adjuk hozzá a fokhagymát is, 1 percig pirítsuk.

Dobjuk rá a spenótot. Ha mirelittel dolgozunk, várjuk meg, míg elpárolog a leve, ha frissel, várjuk meg, míg megfonnyad. Utána sózzuk, borsozzuk, chilivel ízesítsük.

Öntsük fel a kókusztejjel, vegyük kicsire a lángot, majd forrástól számítva 1-2 percig főzzük.

Rögtön tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük