
Gyors, egyszerű és egészséges: mutatjuk, hogy lesz igazán finom a sült lazac

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik

5 hely, ahova érdemes beülni: Budapest legjobb burgerezőit mutatjuk
A rózsaszín húsú hal nagyon kedvelt, ami nem is csoda, hisz szálkamentes, egészséges, ráadásul ízletes fogások alapja lehet.
A lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, kiváló D-vitamin forrás, változatosan lehet felhasználni, de a legfinomabb akkor lesz, ha sütőbe tolva készíted el.
Ha könnyű és igényes főételre vágysz, akkor a sült lazac a nyerő választás. A hal szereti a fűszereket, bátran játszhatsz az ízek kialakításával, akár még pestóval megkenve is érdemes a sütőbe tolni. Én azonban az egyszerűség híve vagyok, csak só, bors, olívaolaj került rá, a tálalásnál pedig citromkarikát kínáltam mellé, mert nagyon jól illik a citrus fanyarsága és frissessége a halhoz.
Sült lazac

Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab lazacfilé
- kevés olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
- citrom a tálaláshoz
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a papírt vékonyan, ecset segítségével kenjük meg olajjal.
A lazacot fektessük az olajjal kikent tepsire, a tetejét sózzuk és borsozzuk, csorgassunk rá egy leheletnyi olajat.
A lazacot toljuk az előmelegített sütőbe 4-8 percre – a sütési idő a hal vastagságától függ.
Az omlós és szaftos sült lazacot locsoljuk meg citromlével. Kínálhatjuk rizottó vagy saláta mellé.
Fotó: Getty Images