Gyors, egyszerű és egészséges: mutatjuk, hogy lesz igazán finom a sült lazac

slcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rózsaszín húsú hal nagyon kedvelt, ami nem is csoda, hisz szálkamentes, egészséges, ráadásul ízletes fogások alapja lehet.

A lazac omega-3 zsírsavat tartalmaz, kiváló D-vitamin forrás, változatosan lehet felhasználni, de a legfinomabb akkor lesz, ha sütőbe tolva készíted el.

Ha könnyű és igényes főételre vágysz, akkor a sült lazac a nyerő választás. A hal szereti a fűszereket, bátran játszhatsz az ízek kialakításával, akár még pestóval megkenve is érdemes a sütőbe tolni. Én azonban az egyszerűség híve vagyok, csak só, bors, olívaolaj került rá, a tálalásnál pedig citromkarikát kínáltam mellé, mert nagyon jól illik a citrus fanyarsága és frissessége a halhoz.

Sült lazac

slct

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 8 darab lazacfilé
  • kevés olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • citrom a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a papírt vékonyan, ecset segítségével kenjük meg olajjal.

A lazacot fektessük az olajjal kikent tepsire, a tetejét sózzuk és borsozzuk, csorgassunk rá egy leheletnyi olajat.

A lazacot toljuk az előmelegített sütőbe 4-8 percre – a sütési idő a hal vastagságától függ.

Az omlós és szaftos sült lazacot locsoljuk meg citromlével. Kínálhatjuk rizottó vagy saláta mellé. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük