Laktató krumplipogácsa egyszerűen – Maradék püréből is készítheted

krumplipogácsa
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne aggódj, ha megmaradt az ebédről a krumplipüré, könnyedén újjászülethet, ha ebben a formában készíted el.

A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret, könnyed és lágy lesz a végeredmény, főleg, ha ezzel a módszerrel készíted. Minden húsételhez illik, de akár magában is eheted, annyira finom és krémes.

A krumplival egy gond van, hogy magas keményítőtartalmánál fogva sokszor nem illik bele a diétába, de szerencsére tudod helyettesíteni, ha más, kevesebb szénhidrtáttartalmú zöldségeket pürésítesz. Itt találsz szuper recepteket a különböző zöldségekhez. Ha mégis a krumplinál maradnál, akkor a hagyományos elkészítési mód mellett tepsiben is megsütheted a pürét, meglátod, érdemes kipróbálni. 

A krumplipüré inkább frissen jó, de ne csüggedj, ha megmarad, mert sajttal és fűszerekkel összegyúrva, majd kisütve tökéletes, akár főételt is készíthetsz belőle.

Krumplipogácsa

krumplipogácsa2

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 450 gramm krumplipüré
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 szál zöldhagyma
  • 60 gramm gouda sajt (reszelt)
  • 1 darab tojás (L-es)
  • 1 evőkanál víz
  • 100 gramm zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra. A krumplipürét egy tálban keverjük össze a liszttel, az összevágott hagymával, a reszelt sajttal, majd sózzuk, borsozzuk. A masszából formázzunk egyforma golyókat, és kicsit lapogassuk le. 

Egy másik tálban verjük fel a tojást egy kis vízzel. A zsemlemorzsát is szórjuk egy tányérra. A pogácsákat mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába, és kicsit nyomkodjuk rá.

Egy serpenyőben melegítsünk olajat. Süssük a pogácsákat aranybarnára, nagyjából 4-5 perc alatt. 

Ha nem szeretnéd olajban sütni, 200 fokos sütőben süsd 10-12 percig őket. Érdemes ilyenkor is kicsit megkenni olajjal sütés előtt, hogy ne száradjanak ki. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük