
Laktató krumplipogácsa egyszerűen – Maradék püréből is készítheted

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Ropogós, brokkolis sajtgolyó: így nem lesz olajos

Ellenállhatatlan citromos túrófánk: nem kell dagasztani és keleszteni

Pirított tészta fél órán belül: aromás szósz adja meg az ízét

Mennyei, puha epres blondie: fehér csokival készül a tészta

Sűrű, vörösboros csirkepörkölt: nagyon omlós és ízletes lesz a hús
Ne aggódj, ha megmaradt az ebédről a krumplipüré, könnyedén újjászülethet, ha ebben a formában készíted el.
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret, könnyed és lágy lesz a végeredmény, főleg, ha ezzel a módszerrel készíted. Minden húsételhez illik, de akár magában is eheted, annyira finom és krémes.
A krumplival egy gond van, hogy magas keményítőtartalmánál fogva sokszor nem illik bele a diétába, de szerencsére tudod helyettesíteni, ha más, kevesebb szénhidrtáttartalmú zöldségeket pürésítesz. Itt találsz szuper recepteket a különböző zöldségekhez. Ha mégis a krumplinál maradnál, akkor a hagyományos elkészítési mód mellett tepsiben is megsütheted a pürét, meglátod, érdemes kipróbálni.
A krumplipüré inkább frissen jó, de ne csüggedj, ha megmarad, mert sajttal és fűszerekkel összegyúrva, majd kisütve tökéletes, akár főételt is készíthetsz belőle.
Krumplipogácsa

Hozzávalók 4 adaghoz
- 450 gramm krumplipüré
- 1 evőkanál liszt
- 2 szál zöldhagyma
- 60 gramm gouda sajt (reszelt)
- 1 darab tojás (L-es)
- 1 evőkanál víz
- 100 gramm zsemlemorzsa
- 2 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra. A krumplipürét egy tálban keverjük össze a liszttel, az összevágott hagymával, a reszelt sajttal, majd sózzuk, borsozzuk. A masszából formázzunk egyforma golyókat, és kicsit lapogassuk le.
Egy másik tálban verjük fel a tojást egy kis vízzel. A zsemlemorzsát is szórjuk egy tányérra. A pogácsákat mártsuk bele a tojásba, majd a zsemlemorzsába, és kicsit nyomkodjuk rá.
Egy serpenyőben melegítsünk olajat. Süssük a pogácsákat aranybarnára, nagyjából 4-5 perc alatt.
Ha nem szeretnéd olajban sütni, 200 fokos sütőben süsd 10-12 percig őket. Érdemes ilyenkor is kicsit megkenni olajjal sütés előtt, hogy ne száradjanak ki.
Fotó: Getty Images