Krémes kukoricasaláta almával és szárzellerrel – Húsok mellé is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pont annyi majonézzel készül ez a kukoricasaláta, amennyi még nem nehezíti el, de megfelelően krémes állagot biztosít neki.
A majonézes salátákkal az a gond, hogy sokszor túl nehezek, inkább egy magas kalóriatartalmú köretté válnak. Pedig, ha a majonézzel csínján bánsz, nagyon finom, könnyed és selymes szószt is kaphatsz, amely nem veszi el a zöldségek ízét, csak hangsúlyozza azokat.
A kukorica tökéletes alapanyag, de nemcsak salátát, hanem krémlevest is főzhetsz belőle, ráadásul nagyon kevés munkával. Ha maradnál a salátavonalon, de a majonézes változatot így is túl nehéznek találod, akkor készítsd el mexikói módon, ahol a sok zöldség mellett csak olívaolaj ízesíti.
A majonézes verziót is könnyedebbre lehet venni, csak egy kanál majonéz és egy kevés tejföl kell a szószhoz, így a színes, tavaszi, roppanós zöldségek lesznek a hangsúlyosak, de nem fog elnehezíteni az étel. A zöldségek mellé keverj bele almakockákat és szuperegészséges szárzellert is, még izgalmasabb ízkombinációt kapsz.
Kukoricasaláta almával és szárzellerrel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 1 darab kígyóuborka (kisebb)
- 8 darab koktélparadicsom
- 0.5 fej lilahagyma
- 2 darab szárzeller
- 0.5 darab kaliforniai paprika
- 0.5 darab alma
- 2 teáskanál tejföl
- 1 evőkanál majonéz
- 1 kávéskanál citromlé
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Az uborkát, a paprikát, a hagymát és az almát kockázzuk fel, a szárzellert szeleteljük fel, a koktélparadicsomot vágjuk félbe, a kukoricakonzervről öntsük le a levét. Egy nagyobb tálban forgassunk mindent össze.
Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a tejfölt és a citromlevet, sózzuk borsozzuk, majd óvatosan forgassuk össze a salátával. Fogyasztásig tegyük hűtőszekrénybe.
Fotó: Szász Eszter /Sóbors