Mexikói kukoricasaláta friss korianderrel: laktató, de mégse nehéz

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ismét elszaladt velem a ló, mert megint korianderes receptet osztok meg. Először egy szinte nullkalóriás változatban gondolkoztam, de rájöttem, hogy meleg ide vagy oda, az annyira diétás lenne, hogy nem sokan eszegetnék magában. 

A koriander valahogy most beakadt nekem, szerintem minden salátát feldob, már annak, aki szereti az ízét. Én például sokkal jobban kedvelem, mint a petrezselymet, de tudom, hogy tényleg az egyik legmegosztóbb fűszer. Na, meg a kapor, azt például én nem szeretem. A friss kukorica viszont mindig jólesik, az édeskés íze feldobja a salátánkat. 

Így lesz laktató

Ha megfőztük a kukoricát, szemezzük le, úgy keverjük a salátába. Ahhoz, hogy kicsit eltelítsen, vörösbabot is tegyünk bele, de remekül passzol hozzá a paradicsom is. Utóbbiból ne rakjunk bele túl sokat, nehogy szottyos legyen a végeredmény. Az avokádó pedig megkoronázza az egészet.

Ehetjük magában is, de ha tortillachipsszel falatozzuk, még laktatóbb lesz. Ha pedig kicsit pikánsabb ízekre vágyunk, kóstoljuk meg a chilis kukoricasalátát.

Mexikói kukoricasaláta

korianderes babos kukoricás saláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab csöves kukorica
  • 1 doboz vörösbab
  • 2 darab avokádó
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 marék koriander
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab citrom leve
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 2 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Főzzük meg a kukoricát, majd a csőről fejtsük le a szemeket. A vörösbabról öntsük le a levét, keverjük össze a kukoricával. Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk kockákra, majd tegyük ugyanezt a lilahagymával és a paradicsommal is, utóbbit hámozni sem kell. Keverjünk össze mindent.

Az olívaolajat vegyítsük össze a citromlével, ízesítsük sóval, borssal, majd öntsük a salátára. Végül szórjunk rá ízlés szerint a korianderből.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük