Így lesz a legfinomabb a héjában sült burgonya: krémes lesz a sütőben

5
Nyomtatás
lkcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kívül ropogós, belül krémesre sült burgonyát nassolhatod magában, valamilyen mártogatóssal, és köretként is kínálhatod.

Az egyszerű finomságok verhetetlenek, az egyik ilyen a héjában sült burgonya. Persze a szerény finomságot érdemes feltuningolni, úgy még ellenállhatatlanabb lesz. Jelen esetben a krumpli lapítva, izgalmas fűszerekkel meghintve kerül a sütőbe.

A lapított burgonya nagy szenzáció, mivel tényleg egyszerűen összedobható, az íze pedig zseniális. Ha szeretnéd, sajttal megszórva is pirosra sütheted, vagy izgalmas fűszerezéssel próbáld ki. A lapított burgonya akkor lesz igazán finom, ha kisebb és laposabból készíted, de méretesebb darabokból is működik a recept. A krumplit előző este is összekészítheted, miután kihűlt, tedd hűtőbe, majd másnap elvégzed a sütés előtti lapítást és fűszerezést.

Tipp, hogy még finomabb legyen

Tálalásnál sajttal vagy petrezselyemmel dobhatod fel, a sütési idő utolsó 5 percében szórj markánsabb zamatú sajtot a krumplira, fenomenális ízélményben lesz részed.

Lapított, rozmaringos krumpli

lkct

Hozzávalók 9 darabhoz

Alap:

  • 9 darab krumpli
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál (ízlés szerint) rozmaring
  • kevés olívaolaj

Tálalás:

  • petrezselyem vagy parmezán ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott burgonyát bő vízben főzzük puhára.

A krumplikat helyezzük tepsire, majd krumplinyomó vagy pohár segítségével lapítsuk ki őket.

A lapított krumplikat fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal, csorgassunk rájuk kevés olajat, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

A krumplikat finomra vágott petrezselyemmel vagy sajttal megszórva kínáljuk.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon