Héjában sült, töltött krumpli: így készítsd el otthon az angolok kedvencét
Ennél jobb sült krumplira nem is vágyhatsz, tele van mindenféle jóval, és pofonegyszerű elkészíteni.
Az egyszerű finomságok verhetetlenek, az egyik ilyen a héjában sült burgonya. Persze a szerény finomságot érdemes feltuningolni, úgy még ellenállhatatlanabb lesz. Jelen esetben a krumpli lapítva, izgalmas fűszerekkel meghintve kerül a sütőbe.
A lapított burgonya nagy szenzáció, mivel tényleg egyszerűen összedobható, az íze pedig zseniális. Ha szeretnéd, sajttal megszórva is pirosra sütheted, vagy izgalmas fűszerezéssel próbáld ki. A lapított burgonya akkor lesz igazán finom, ha kisebb és laposabból készíted, de méretesebb darabokból is működik a recept. A krumplit előző este is összekészítheted, miután kihűlt, tedd hűtőbe, majd másnap elvégzed a sütés előtti lapítást és fűszerezést.
Tálalásnál sajttal vagy petrezselyemmel dobhatod fel, a sütési idő utolsó 5 percében szórj markánsabb zamatú sajtot a krumplira, fenomenális ízélményben lesz részed.
A megmosott burgonyát bő vízben főzzük puhára.
A krumplikat helyezzük tepsire, majd krumplinyomó vagy pohár segítségével lapítsuk ki őket.
A lapított krumplikat fűszerezzük sóval, borssal és rozmaringgal, csorgassunk rájuk kevés olajat, majd toljuk 200 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.
A krumplikat finomra vágott petrezselyemmel vagy sajttal megszórva kínáljuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu