Így lesz folyós a lávasüti belseje: kevés liszttel készül a csupa csoki desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A csokis süteményért rajongók egyik kedvence a lávasüti, amely még ráadásul mutatós is.
Ha csokis sütemény biztosan lesz az ünnepi asztalon, akkor már ne szerénykedj, tálald ezt a lávasütit, amelynek a közepe mennyei csokifolyamot rejt. Bonyolultnak tűnik, pedig meglepően egyszerűen készül. Annyi a titok, hogy az utolsó lépést csak közvetlenül tálalás előtt tudod megtenni, de szerencsére az alapot már néhány órával korábban is elkészítheted, a sütit pedig a hűtőben kell addig pihentetni. Ha ezt tennéd az ünnepi asztalra, akkor a vacsora vége előtt 10 perccel kezdd el az utolsó simításokat, úgy tökéletes lesz az időzítés.
Amennyiben inkább előre készítenéd el a desszertet, akkor ezt a lisztmentes csokitortát ajánljuk, puha, szaftos édesség, amellyel minden csokirajongót leveszel a lábáról. A másik nagyon jó megoldás csokifanatikusoknak a brownie, amelyhez csak egy jó alaprecept kell, és a süti villámgyorsan elkészül.
Lávasüti
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 gramm étcsokoládé (70-80%-os)
- 100 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 80 gramm cukor
- 50 gramm liszt
- a kenéshez vaj
- a szóráshoz cukor
Elkészítés:
Vízgőz felett olvasszuk fel a felkockázott csokoládét és a vajat, majd tegyük félre hűlni.
A tojást és a cukrot keverjük habosra, adjuk hozzá a lisztet, és óvatosan forgassuk hozzá a kihűlt, megolvasztott csokoládét.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
A szufléformákat kenjük ki vajjal, szórjuk meg cukorral, és osszuk szét köztük a tésztát.
Süssük a sütiket 10-11 percig.
Amikor kész, borítsuk ki a sütiket, szórjuk meg őket porcukorral. Savanykás ízvilágú gyümölccsel tálalva nagyon finom.
Fotó: Getty Images