Nagyon finom nagyiféle házi málnaszörp: még most tárazz be télire belőle
A régimódi házi málnaszörpnek a bolti változat a nyomába sem érhet. Készítsd el friss, érett gyümölcsből!
Ha igazán gyorsan és egyszerűen készítenél levendulaszörpöt, használj szárított virágot, amely rengeteg üzletben, jó áron beszerezhető. Ha friss virággal dolgoznál, fontos, hogy olyan helyről szedd, ahol nem használtak rovarirtó szert. Ha pedig kiszárítanád, azt ne tűző napon tedd, ugyanis akkor megfakul, és az illóolaj-tartalma is csökken. Lógasd fejjel lefelé árnyékos helyen, majd várd meg, amíg teljesen kiszárad.
A levendulán kívül csak cukorra és vízre lesz szükséged, egy egyszerű cukorszirupot kell főzni, majd ebbe áztatni a virágokat. Mivel a levendula tele van illóolajjal, hamar átadja az ízét a víznek.
A kész levendulaszörppel nem csak vizet ízesíthetsz, dobj fel vele limonádét, jegesteát, a bevállalósabbak akár még jegeskávéban is kipróbálhatják.
Tegyünk minden hozzávalót egy lábasba. Kezdjük el melegíteni, várjuk meg, míg a cukor teljesen elolvad és a szirup gyöngyözni kezd. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk állni 10 percig.
Egy apró lyukú szitán szűrjük le, majd töltsük üvegbe. A hűtőben 2 hétig eláll.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu