Frissítő levendulaszörp házilag: nem csak vizet ízesíthetsz vele

8
Nyomtatás
levendulaszörp
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szedtél egy csokor levendulát, de már elszáradt, ne dobd a kukába, illatos szörpöt készíthetsz belőle.

Ha igazán gyorsan és egyszerűen készítenél levendulaszörpöt, használj szárított virágot, amely rengeteg üzletben, jó áron beszerezhető. Ha friss virággal dolgoznál, fontos, hogy olyan helyről szedd, ahol nem használtak rovarirtó szert. Ha pedig kiszárítanád, azt ne tűző napon tedd, ugyanis akkor megfakul, és az illóolaj-tartalma is csökken. Lógasd fejjel lefelé árnyékos helyen, majd várd meg, amíg teljesen kiszárad.

A levendulán kívül csak cukorra és vízre lesz szükséged, egy egyszerű cukorszirupot kell főzni, majd ebbe áztatni a virágokat. Mivel a levendula tele van illóolajjal, hamar átadja az ízét a víznek.

A kész levendulaszörppel nem csak vizet ízesíthetsz, dobj fel vele limonádét, jegesteát, a bevállalósabbak akár még jegeskávéban is kipróbálhatják.

Levendulaszörp házilag

levendulaszörp2

Hozzávalók 6 decihez

  • 2 bögre víz
  • 2 bögre cukor
  • 6 ek levendula (szárított)
Recept idők

Elkészítés:

Tegyünk minden hozzávalót egy lábasba. Kezdjük el melegíteni, várjuk meg, míg a cukor teljesen elolvad és a szirup gyöngyözni kezd. Húzzuk le a tűzről, hagyjuk állni 10 percig.

Egy apró lyukú szitán szűrjük le, majd töltsük üvegbe. A hűtőben 2 hétig eláll.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon