Krémes jegeskávé csokisziruppal dúsítva: desszertként is megállja a helyét

jegeskávé2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha a nagy melegben nem kívánod a krémes, nehéz, tömény sütiket, de jólesne egy kis kényeztetés, próbáld ki ezt a jegeskávéreceptet.

Ha olyan édességre vágysz a nagy melegben, ami fel is frissít, ez a jegeskávé a neked való, garantáltan felpörget, és desszertként is megállja a helyét. A csokiszirupot házilag is összedobhatod, pillanatok alatt elkészül, de akár készen is megvásárolhatod.

Az alábbi recepthez french press-szel készítettük a kávét, de sima hosszúkávéval is dolgozhatsz, vagy akár eszpresszóval is, természetesen abból jóval kevesebbre lesz szükség. A csokiszirup arányát is ízlés szerint variálhatod, lehet édesebb és fanyarabb is a kávéd, ahogy tetszik.

A lényeg, hogy jó sok jégkockával és tejszínhabbal kínáld, úgy lesz az igazi.

Csokis jegeskávé

jegeskávé3

Hozzávalók 2 pohárhoz

Csokisziruphoz:

  • 30 gramm kakaópor
  • 120 ml tej
  • 200 gramm cukor
  • 0.5 tk vaníliakivonat
  • 1 csipet

Kávéhoz:

  • 4 ek durvára őrölt kávé
  • 350 ml forró víz
  • 500 ml tej
  • 60 ml csokiszirup
  • jégkocka
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a csokiszirupot: egy kis lábasban keverjük csomómentesre a kakaóport és a tejet alacsony láng felett. Adjuk hozzá a cukrot, addig melegítsük, míg teljesen elolvad benne. Vegyük feljebb a lángot, várjuk meg, míg forrni kezd, így főzzük 3 percig, vigyázzunk, le ne égjen. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliakivonatot és a sót.

A darált kávét és a forró vizet töltsük french pressbe, hagyjuk állni 2-3 percig, majd nyomjuk le. Öntsük ki, várjuk meg, míg kihűl.

Tegyük a kávét, a tejet és a szirupot egy turmixgépbe, alaposan dolgozzuk össze. A csokiszirup mennyiségét ízlés szerint adagoljuk.

Öntsük szét két 4 decis pohár között, jégkockákkal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük