Szeretnél csokis sütivel fogyni? Segítünk!
Liszt- és cukormentes brownie
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Állítom, hogy ettől még fogyni is lehet
Szinte. Oké, nyilván nem egy zöldsaláta, de kompromisszummentesen finom, nincs benne liszt, és ha úgy akarjuk, cukor sem. Van viszont zöldség és mandula, mindkettő értékes tápanyag. Diétás sütiben ennél jobb nem létezik.
Brownie receptből soha nem elég, én is mindig kipróbálok újabb és újabb verziókat. Jó pár éve már, hogy teljesen beleszerettem a céklával készült változatba, ahol mondogathatom magamnak sütimajszolás közben, hogy „ebben zöldség van, csak a vitamin miatt eszem...”.
Vörös bársony, alakbarát kiadás
A cékla pedig nemcsak egészséges, de nagyon jó, szaftos-puha állagot is ad a tésztának. Nem véletlenül nevezik ezeket a csokis-céklás édességeket red velvetnek, vagyis vörös bársonynak.. Ebből a sütiből sikerült a lisztet is kiiktatni, szóval még egy ok, hogy nagyon szeressük.
És bár süthetjük akár cukorral is, de alakbarát verzió is létezik. Állítom, hogy ettől még fogyni is lehet. Szinte. Oké, nyilván nem egy zöldsaláta, de kompromisszummentesen finom, nincs benne liszt, és ha úgy akarjuk, cukor sem. Van viszont zöldség és mandula, mindkettő értékes tápanyag. Diétás sütiben ennél jobb nem létezik.
Liszt és cukormentes brownie
Hozzávalók 8 adaghoz
- 15 dekagramm kókuszzsír
- 15 dekagramm eritrit
- 15 dekagramm cékla
- 15 dekagramm 80%-os étcsokoládé
- 15 dekagramm őrölt mandula
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 darab tojás
- 1 teáskanál vanília-kivonat
Elkészítés:
2. A kókuszzsírt összeolvasztjuk a csokoládéval. Hozzákeverjük az eritritet, a tojásokat, a vaníliát és a céklapürét.
3. Beleszitáljuk a mandulát és a kakaóport. Néhány mozdulattal összevegyítjük.
4. Vajazott tortaformába öntjük a masszát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük. A teteje ilyenkor még puha marad, de hűlés közben még szilárdulni fog.
5. Hagyjuk kihűlni, és ha mégsem akkora ügy a kalóriaérték, akkor akár egy gombóc vaníliafagylalttal is tálalhatjuk, de anélkül is tökéletes.