Krémes madártejszelet sütés nélkül - Pillanatok alatt elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mintha madártejbe harapnál, olyan ez a vaníliás sütemény, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni.
Az, hogy egy sütemény elkészítéséhez nem kell bekapcsolni a sütőt, nem csak nyáron előny. Ehhez a madártejszelethez sem kell, csak rétegezni kell hozzá a kekszet, amely vaníliapudingtól lesz puha. A tetejét roppanós csokiréteg fedi, így lesz tökéletes az összhatás.
Hogy miért madártejszelet? Bár tojás nélkül készül, a vanília miatt hívhatjuk így, ennek az íze köszön vissza benne a legintenzívebben. Mindenesetre az jelent valamit, hogy a tegnap elkészült adagból ma már csak elvétve van a tepsiben.
Madártejszelet
Hozzávalók 10 adaghoz
Alap:
- 500 gramm háztartási keksz
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 900 milliliter tej
- 8 evőkanál cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 200 milliliter tejszín
Tető:
- 150 gramm étcsokoládé
- 2 teáskanál vaj
Elkészítés:
A pudingport egy kevés hideg tejjel keverjük csomómentesre. A maradék tejet a cukorral forraljuk fel. Ha felforrt, óvatosan adjuk hozzá a tejes pudingport, majd folyamatosan keverve, lassú tűzön addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekkor vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vaníliakivonatot. Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan, kanalanként forgassuk hozzá a kihűlt pudinghoz.
A kekszet osszuk háromfelé. Egy 20x30-as tepsibe fektessünk egy réteg kekszet, kenjük rá a krém felét, majd következhet egy újabb réteg keksz és a maradék krém. A tetejét ismét borítsuk be keksszel.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a vajat és keverjük el. Ha sima, kenjük egyenletesen a keksz tetejére. A süteményt tegyük hűtőbe pár órára, hogy a keksz megpuhuljon.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors