
Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Készíts olasz lepénykenyeret, avagy piadinát: a zsír a titka

Krémes, padlizsános-paradicsomos farfalle: turmixgépben készül a szósz

Svéd mandulatorta házilag: selymes krém kerül a rétegek közé

Sonkás krémsajttal töltött rántott csirkemell: air fryerben is megsütheted

Sűrű, füstölt sonkás bableves: zöldségekkel gazdagon készül
Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.
A brokkolihoz sokáig felemás viszony fűzött, volt egy idő, amikor nagyon szerettem, de volt, amikor sokáig hanyagoltam. Azóta is inkább párolva eszem, mint krémlevesnek, valahogy a színe is szebb úgy, ráadásul érzem a ropogását a fogam alatt.
A brokkoli nagyon egészséges, tele van C-vitaminnal, ezért a téli hónapokban különösen fontos, hogy többet fogyasszunk belőle. A zöldség ebbe a salátába nyersen kerül, így biztosan megmarad benne az összes vitamin. A mogyorótól pedig energiadús lesz a saláta. Nem egy fogyókúrás étel, de mértékkel fogyasztható.
Majonézes brokkolisaláta

Hozzávalók -+ adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 40 dkg bacon
- 2 dl majonéz
- 1 dl tejföl
- 1 ek. cukor
- 1 kk. só
- 5 dkg mogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a baconcsíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 perc alatt süssük ropogósra.
Vágjuk le a brokkoli rózsáit. A kész bacont kockázzuk fel, és keverjük össze a brokkolival és a mogyoróval. Egy másik edényben vegyítsük össze a majonézt, a tejfölt, a cukrot és a sót. Az öntetet öntsük a brokkolis keverékre, óvatosan keverjük, hogy mindenhova jusson belőle. Ehetjük azonnal, de jót tesz neki, ha a hűtőben kicsit pihentetjük.
Fotó: Getty Images