Egyszerre roppanós és lágy brokkolisaláta - Tele van vitaminnal
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem igaz, hogy salátával nem lehet jóllakni. Ha ügyesen válogatjuk össze a hozzávalókat, tovább eltelít, mint egy főétel.
A brokkolihoz sokáig felemás viszony fűzött, volt egy idő, amikor nagyon szerettem, de volt, amikor sokáig hanyagoltam. Azóta is inkább párolva eszem, mint krémlevesnek, valahogy a színe is szebb úgy, ráadásul érzem a ropogását a fogam alatt.
A brokkoli nagyon egészséges, tele van C-vitaminnal, ezért a téli hónapokban különösen fontos, hogy többet fogyasszunk belőle. A zöldség ebbe a salátába nyersen kerül, így biztosan megmarad benne az összes vitamin. A mogyorótól pedig energiadús lesz a saláta. Nem egy fogyókúrás étel, de mértékkel fogyasztható.
Majonézes brokkolisaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 400 gramm bacon
- 200 milliliter majonéz
- 100 milliliter tejföl
- 1 evőkanál cukor
- 1 kávéskanál só
- 50 gramm mogyoró
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük a baconcsíkokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 20 perc alatt süssük ropogósra.
Vágjuk le a brokkoli rózsáit. A kész bacont kockázzuk fel, és keverjük össze a brokkolival és a mogyoróval. Egy másik edényben vegyítsük össze a majonézt, a tejfölt, a cukrot és a sót. Az öntetet öntsük a brokkolis keverékre, óvatosan keverjük, hogy mindenhova jusson belőle. Ehetjük azonnal, de jót tesz neki, ha a hűtőben kicsit pihentetjük.
Fotó: Getty Images