Lila hagymával dúsított majonézes krumplisaláta: így lesz a legfinomabb

39401631 3005987 5cd1338fa8655deb16dd095ba78a659f wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Éljenek a hideg saláták, amelyekből sosem elég, kötelező helyük van az ünnepi asztalon, sült és rántott húsok mellé tökéletes kísérők.

A hideg majonézes saláták a ’80-as években toppantak be a hazai gasztronómiába, azóta pedig töretlenül itt maradtak a retró kedvencek. Lehet kaszinótojás, kukorica- vagy krumplisaláta, lehetetlenség rájuk unni, nincs ünnepi asztal nélkülük.

A majonézes kedvencek közül nálam a krumplis a favorit, amit érdemes tejföllel is dúsítani, de a majonézzel se spórolj. A krumpli mellé érdemes lila hagymát is tenni, jól fog érződni az íze a hideg salátában. A krumplisaláta jól behűtve az igazi, hagyd állni pár órát, hogy az ízek összeérjenek.

Majonézes krumpli lila hagymával

224850257 166990735533282 9077640727400727706 n

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kilogramm krumpli
  • 2 fej lila hagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 4 evőkanál tejföl
  • 6 evőkanál majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd karikákra vágva tegyük fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. A vízbe 1 nagy csipet só is mehet.

Mikor a krumpli puhára főtt, szűrjük le és tegyük tálba, adjuk hozzá a finomra vágott lila hagymát. Fűszerezzük, a tejföllel és a majonézzel keverjük egybe, sózzuk, ha szükséges. Lefedve tegyük hűtőbe a tálalásig, pár óra nem árt neki.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük