Lila hagymával dúsított majonézes krumplisaláta: így lesz a legfinomabb
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Fűszeres zöldségfasírt csicseriborsóval: tartalmas ebéd húsmentesen
Álompuha almás palacsinta: reszelt gyümölcs kerül a tésztába
Tejszínes édeskrumplipüré: fűszeresen készül a krémes köret
Puha áfonyás-mákos kuglóf: egyszerű kevert tészta az alapja
30 perces milánói csirke: parmezán sajt kerül a bundába
Éljenek a hideg saláták, amelyekből sosem elég, kötelező helyük van az ünnepi asztalon, sült és rántott húsok mellé tökéletes kísérők.
A hideg majonézes saláták a ’80-as években toppantak be a hazai gasztronómiába, azóta pedig töretlenül itt maradtak a retró kedvencek. Lehet kaszinótojás, kukorica- vagy krumplisaláta, lehetetlenség rájuk unni, nincs ünnepi asztal nélkülük.
A majonézes kedvencek közül nálam a krumplis a favorit, amit érdemes tejföllel is dúsítani, de a majonézzel se spórolj. A krumpli mellé érdemes lila hagymát is tenni, jól fog érződni az íze a hideg salátában. A krumplisaláta jól behűtve az igazi, hagyd állni pár órát, hogy az ízek összeérjenek.
Majonézes krumpli lila hagymával
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kilogramm krumpli
- 2 fej lila hagyma
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 4 evőkanál tejföl
- 6 evőkanál majonéz
Elkészítés:
A krumplit tisztítsuk meg, majd karikákra vágva tegyük fel annyi vízben főni, amennyi ellepi. A vízbe 1 nagy csipet só is mehet.
Mikor a krumpli puhára főtt, szűrjük le és tegyük tálba, adjuk hozzá a finomra vágott lila hagymát. Fűszerezzük, a tejföllel és a majonézzel keverjük egybe, sózzuk, ha szükséges. Lefedve tegyük hűtőbe a tálalásig, pár óra nem árt neki.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors