
Krémes, majonézes kukoricasaláta lilahagymával: karácsonyi sültek mellé tökéletes választás

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Így lesz sűrű az eperdzsem természetes alapanyagokkal – Egyszerű, gyors változat
Ropogós

Rusztikus pisztáciás-citromos cantucci: olasz süti nem csak kávéhoz

Nyárköszöntő málnás limonádé: a mentától igazán frissítő

Tepsiben sült, tejszínes krumpli: krémes lesz a burgonya

Hagyományos, tunkolós pásztortarhonya: bográcsban készítve az igazi

9 street food, amit otthon is elkészíthetsz: hamburger, lángos és társaik
A majonéztől krémes kukoricasaláta hidegen tálalva a legfinomabb, sültek mellé tökéletes kísérő.
A majonézzel dúsított hideg saláták nagy népszerűségnek örvendenek, lehet az krumplisaláta, franciasaláta vagy kukoricasaláta. Bármelyikről is legyen szó, mindegyiket gyakran kínálják különböző sült vagy frissensült húsok mellé, olykor pedig még szendvicshez is passzolnak.
A kukoricasaláta 10-15 perc alatt összedobható, gyerekjáték az elkészítése. Hogy ne legyen olyan unalmas, mindenképp kockázz bele lilahagymát, de ha nyitott vagy a különlegesebb ízekre, akkor még zellerszárat és metélőhagymát is a salátába forgathatsz.
Mivel dobozos kukoricából készül a saláta, fontos, hogy jó minőségű konzervet vásárolj! A majonézt akár házilag is előállíthatod. Ha a savasságot szeretnéd kiemelni a salátában, 1 teáskanál citrom levét is belekeverheted. A majonéz és a tejföl mennyisége csak irányadó a receptben, érdemes saját szájízre igazítani. A saláta akkor lesz igazán finom, ha tálalásig pár órát a hűtőben hagyod pihenni, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Majonézes, lilahagymás kukoricasaláta

Hozzávalók 4 személyre
- 900 gramm kukorica (konzerv)
- 8 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 fej lilahagyma
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
Elkészítés:
A finomra vágott lilahagymát forgassuk egybe a leszűrt, lecsöpögtetett kukoricával.
A majonézt a tejföllel és a fűszerekkel keverjük egybe, majd öntsük rá a kukoricára és az egészet forgassuk egybe. A kukoricasalátát fedjük le, tegyük hűtőbe tálalásig.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors