
A pufi palacsinta újabb változata: mák van a tésztájában

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Joghurtos krumplisaláta ropogós zöldségekkel: köretként is mennyei

Puha, légies sárgarépaszuflé: különleges húsvéti desszertet mutatunk

Egyszerű, omlós vajas keksz: kedvedre formázhatod, szaggathatod

Dijoni mustárral sült krumpli: ízletes és gyors köret húsok mellé

Ropogós, aranybarna morzsában sült skót tojás: egyszerű az elkészítése
Az amerikaiak kicsi, levegős palacsintái minden létező változtatást jól viselnek, rendkívül alkalmazkodó jószágok.
Ha nincs otthon liszt, mehet bele darált mandula, dió, rizsliszt, zabpehely, egészségesebbé és gluténmentessé tehető. Ezen a vonalon továbbhaladva a többi elem is könnyen lecserélhető a rokonaira, amíg az arányok megmaradnak. A tej lehet mandula- vagy kókusztej, esetleg tej és joghurt keveréke, szóval bátran lehet játszani vele, mindenben benne van.
Most a liszt egy része helyett tettünk bele mákot, és egészen más lett a végeredmény, sokkal felhősebb, levegősebb állagot kapott tőle. A mák nálunk az egész telet végigkíséri, nem csak az ünnepeket, sőt, nyáron, meggyszezonban is előkerül. A legjobb frissen darálva, úgy lesz igazán intenzív, illatos és ízes, és így lesz a legszaftosabb, legolajosabb állagú.
Mákos palacsinta

Hozzávalók 10 darabhoz
- 100 gramm darált mák
- 100 gramm liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 darab tojás
- 1 evőkanál olvasztott vaj
- 3 deciliter tej
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk: a sárgáit elkeverjük a mákkal, sütőporral, cukorral és a tejjel. A vajat is hozzákeverjük. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük, a mákos masszához forgatjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, és kevés vajat teszünk bele, majd közepes lángon fél merőkanálnyi adagokban kisütjük a palacsintákat.
Fotók: Ács Bori/Sóbors