A tejet melegítsük meg, de ne legyen forró, majd keverjük bele a cukrot és az élesztőt. Tegyük félre 10 percre.
A lisztet keverjük össze a sóval, ássunk a közepébe mélyedést. Öntsük oda az élesztős tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat, adjuk hozzá a citrom héját és a vaníliát.
Dagasszuk a tésztát 10 percig, majd tegyük olajozott tálba, fedjük le, és tegyük félre 1 órára, vagy míg a duplájára nem nő.
A tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, készítsünk belőle egy hengert, majd osszuk 10 részre.
Vegyünk a kezünkbe egy darabot, lapítsuk ki, majd kanalazzunk a közepébe a lekvárból. Fedjük be a lekvárt a szélekkel, jól csippentsük össze, hogy ne nyíljon szét. A betöltött gombócokat tegyük egy tálcára/deszkára, fedjük le, majd hagyjuk újabb 30-60 percig, hogy nőjenek.
Közben készítsük el a vaníliasodót ez alapján a recept alapján.
Tegyünk fel egy lábasban vizet, hagyjuk forrni, majd tegyük a tetejére a párolóedényt/betétet/bambuszpárolót. Fontos, hogy az alja ne érjen a vízbe. Ha nincs ilyenünk, egy fémszűrővel/szitával is megpróbálkozhatunk. Tegyünk bele annyi gombócot, amennyi elfér. Fedjük le a párolót, majd 15 percig gőzöljük a gombócokat.
Vaníliasodóval leöntve, a cukros mákkal megszórva tálaljuk.