Puha, joghurtos málnás-citromos muffin - Gyors bögrés recept
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A muffin olyan elronthatatlan alaprecept, amit bármivel dúsíthatunk, gazdagíthatunk, könnyedén az ízlésünkre szabhatjuk.
Nagyon sok muffinrecept van már az oldalon, nem egyszer dicsértük már ezt a műfajt, nem véletlenül: villámgyorsan és egyszerűen készíthetünk nagyon finom süteményt, ráadásul még a kezdőknek is könnyűszerrel sikerülni fog.
Ez a recept bögrés - hogy még könnyebb legyen -, a különlegessége, hogy tej helyett joghurttal készül a tésztája, így még puhább lesz. A tésztát friss málna és citromhéj ízesíti, de más bogyós gyümölccsel is isteni lesz.
A tésztába csak a citrom héjára van szükség, de ha szeretnénk, a levét is hasznosíthatjuk: porcukorral kikeverve savanykás máz készíthető, ezzel koronázhatjuk meg a muffinok tetejét.
Málnás-citromos muffin
Hozzávalók 18 darabhoz
- 2.5 bögre liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 0.5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 1 darab biocitrom héja
- 2 darab tojás
- 1 bögre görög joghurt
- 8 evőkanál vaj
- 1 bögre cukor
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 1 bögre málna
Elkészítés:
Készítsünk elő egy 2,5 deciliteres bögrét, ezzel mérjük majd az alapanyagokat.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A citrom héját reszeljük le, majd a cukor kivételével keverjük össze a száraz alapanyagokat.
Egy másik tálban keverjük habosra a puha vajat a cukorral, tojással, joghurttal, vaníliával.
Keverjük egybe a száraz és a nedves hozzávalókat, míg egynemű, homogén nem lesz a massza, majd keverjük bele a málnát is. Óvatosan, ne nagyon törjön össze.
A muffinformákat béleljük ki muffinpapírral vagy vajazzuk ki, majd osszuk szét a tésztát 18 formában. Minden kapszlit 3/4-ig töltsünk.
Tegyük a muffinokat a sütőbe 18-20 percre, tűpróbával ellenőrizzük.
Fotó: Getty Images