Frissítő málnás limoncello: az olasz habzóbor teszi izgalmassá
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.
A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.
Édes és savanykás
Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük.
Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá.
Málnás limoncello
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 üveg prosecco (750 ml)
- 1 bögre limoncello (250 ml)
- 1 bögre málna
- 2 darab citrom
Elkészítés:
Osszuk el négyfelé a proseccót, majd a limoncellót is.
Egész málnaszemekkel és citromkarikákkal díszítsük, jégkockával kínáljuk.
Fotó: Getty Images