
Frissítő málnás limoncello: az olasz habzóbor teszi izgalmassá
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Édesburgonyás curry csicseriborsóval: mogyoró roppan benne

Egyszerű répás-gyömbéres salátaöntet: bármilyen zöldséget feldob

Maradékmentő pirított rizssaláta: tápláló vacsora 20 perc alatt

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül
Nyáron sokkal szívesebben iszunk koktélokat, valószínűleg azért, mert ilyenkor aztán bőven mehet bele jég és szezonális bogyós gyümölcsök, mindkettő különösen jólesik a kánikulában.
A Prosecco az olaszok fehérbora, melyet legtöbbször erősen habzóra, néha gyengén buborékozóra, ritkán pedig egészen szén-dioxid-mentesre készítenek. A Prosecco sok-sok koktél alapja, például az egyik legismertebb és legnagyobb kedvencnek, az Aperol Spritznek is.
Édes és savanykás
Ebben a koktélban azonban nem a narancs, hanem a málna és az olaszok citromlikőrje, a limoncello a párja. Ettől enyhén édeskés, savanykás lesz az egész ital, amit tovább lehet fokozni, ha a málnaszemeket kicsit megtörjük benne és a végén citromkarikákkal díszítjük.
Az, hogy milyen Proseccót használunk - szárazat, félszárazat, édeset - ránk van bízva, viszont mindenképpen a habzó változatot válasszuk. Limoncellót házilag is készíthetünk, korábban itt írtuk le a receptet hozzá.
Málnás limoncello

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 üveg prosecco (750 ml)
- 1 bögre limoncello (250 ml)
- 1 bögre málna
- 2 darab citrom
Elkészítés:
Osszuk el négyfelé a proseccót, majd a limoncellót is.
Egész málnaszemekkel és citromkarikákkal díszítsük, jégkockával kínáljuk.
Fotó: Getty Images