
Aperol Spritz: a közkedvelt nyári koktél receptje
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Gazdag smoothie sok spenóttal: vitaminfröccs egész napra

Pihe-puha szezámmagos, vajas kifli: kezdőknek is sikerülni fog

Mennyei, palacsintában sült tükörtojás: tavaszi fűszernövényekkel készül

Tejszínes, csirkés-kukoricás penne: füstölt sajttól selymes a szósz

Készíts olasz lepénykenyeret, avagy piadinát: a zsír a titka
Lehet, hogy kicsit le vagyok maradva a trendekkel, de én tavaly nyáron, Olaszországban ittam először Aperol Spritzet. Rögtön a kedvencem lett, utána mindenhol azt kértem, aztán itthon is elkészítettem.
Mikor hazaértünk a nyaralásból, meglepődtem, hogy Magyarországon is mekkora népszerűségnek örvend a koktél. A beülős helyeken azonban aranyáron mérik, úgyhogy sokkal jobban megéri beruházni egy üveg Aperolra és Proseccóra, majd otthon elkészíteni.
3,2,1, vigyázz, kész, rajt
Az univerzális törvény szerint a 3:2:1 aránynak kell érvényesülnie a receptben. 3 rész Prosecco, vagyis olasz habzóbor, 2 rész Aperol, vagyis narancslikőr és 1 rész szóda alkotja a nagy nyári kedvencet. Az Aperol Sprtizet borospohárban, jégkockával, narancsszeletekkel és sokszor olívabogyóval kínálják.
Mértékkel fogyasszuk
Az ital kicsit becsapós: édeskés, könnyű, frissítő, ezért könnyen lecsúszik, de a kétféle alkohol miatt gyorsan a fejünkbe szállhat, emlékszem, Olaszországban én is jól meglepődtem ezen. Úgyhogy azért vigyázzunk a mértékkel, főleg a nagy melegben.
Aperol Spritz

Hozzávalók -+ adaghoz
- 1,2 dl prosecco
- 0,8 dl Aperol
- 4 cl szóda vagy szénsavas ásványvíz
- opcionális jég
- opcionális narancsszelet
- opcionális olívabogyó
Elkészítés:
Fotó: Getty Images