A híres francia vinaigrette öntet: isteni és egyszerű dresszing
A könnyed vinaigrette öntetet otthon is elkészítheted, és ízfokozó vagy tartósítószer nélkül is tökéletes lesz.
Ha nem szereted a nehéz salátaönteteket, akkor a vinaigrette-et neked találták ki. Ez az olajos és savas alapanyagok keverékéből álló dresszing néhány perc alatt készül el, és tényleg minden salátához jól illik.
Az alapja jó minőségű extraszűz olívaolaj, de használhatsz más növényi olajat is. Ehhez keverd a szintén valamilyen jó minőségű ecetet, majd jöhetnek az ízesítések. Még ezt a könnyed vinaigrette-et is tudod nyáriasítani, az egyik legcsodásabb gyümölccsel, a málnával. Az íz- és a színhatás miatt használj vörösborecetet.
Ha szintén könnyed, de kicsit tartalmasabb öntetet készítenél, akkor készíts kapros-joghurtosat.
A málnát tisztítsuk meg, és nyomjuk össze egy villával. Tegyük az összezúzott gyümölcsöt egy üvegtálba, és keverjük hozzá a vörösborecetet, csorgassuk hozzá az olívaolajat, tegyük bele az apróra vágott hagymát, a mustárt, a mézet, sózzuk, borsozzuk.
Zöldsalátához keverjük, úgy adja ki legjobban az ízét.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu