Krémes kapros-joghurtos öntet bármilyen salátához: csak össze kell keverni

kaprosöntet2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ne csak kovászos uborkát készíts kaporból, a krémes joghurtos öntet is mennyei, ráadásul semmi munkád nem lesz vele.

Ha egyetlen salátaöntetet kéne választanom az összes dresszing közül, egyértelműen a kapros-joghurtosat mondanám, friss, könnyű, és tényleg a legunalmasabb jégsalátát is megkoronázza. Az már csak ráadás, hogy alig kell hozzá valami.

Kaporszezonban kötelező elkészíteni, szerezz be egy nagy, illatos csokor zöldfűszert, és csak keverd össze a többi hozzávalóval. A jó minőségű, krémes, sűrű görög joghurt a dresszing alapja, amelyből nem hiányozhat a fokhagyma és a citromlé sem. Utóbbi kettőt ízlés szerint is adagolhatod, ha nem randira készülsz, ne sajnáld belőle a fokhagymát.

Kapros-joghurtos öntet salátához

kaprosöntet

Hozzávalók 3 decihez

  • 300 gramm görög joghurt
  • 3 ek citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A kaprot mossuk meg, aprítsuk össze. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze.

Keverjünk mindent össze egy tálban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt.

Friss salátával kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük