
Krémes kapros-joghurtos öntet bármilyen salátához: csak össze kell keverni

Ne csak kovászos uborkát készíts kaporból, a krémes joghurtos öntet is mennyei, ráadásul semmi munkád nem lesz vele.
Ha egyetlen salátaöntetet kéne választanom az összes dresszing közül, egyértelműen a kapros-joghurtosat mondanám, friss, könnyű, és tényleg a legunalmasabb jégsalátát is megkoronázza. Az már csak ráadás, hogy alig kell hozzá valami.
Kaporszezonban kötelező elkészíteni, szerezz be egy nagy, illatos csokor zöldfűszert, és csak keverd össze a többi hozzávalóval. A jó minőségű, krémes, sűrű görög joghurt a dresszing alapja, amelyből nem hiányozhat a fokhagyma és a citromlé sem. Utóbbi kettőt ízlés szerint is adagolhatod, ha nem randira készülsz, ne sajnáld belőle a fokhagymát.
Kapros-joghurtos öntet salátához

Hozzávalók 3 decihez
- 300 gramm görög joghurt
- 3 ek citromlé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- ízlés szerint frissen őrölt tarka bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A kaprot mossuk meg, aprítsuk össze. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze.
Keverjünk mindent össze egy tálban, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a szószt.
Friss salátával kínáljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors
Olvasd el ezt is!