Habkönnyű, ragacsos mandulás sütemény: ajándékba is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Majdnem olyan, mint a habcsók, de mégsem: csupa mandula ez a kis pufi sütemény és alig van vele munka.
Ezek a pufi kis mandulás kekszek nagyon gyorsan és egyszerűen elkészülnek, belül picit ragacsosak, mégis légiesen könnyűek a tojásfehérjehabnak köszönhetően. Lényegében mandulás habcsókoknak is mondhatnánk őket.
Nem csak finomak, nagyon jól is néznek is, úgyhogy kis üvegekbe töltve vagy dobozokba téve jópofa gasztroajándék lehet belőlük karácsonyra, ha szeretitek a saját készítésű meglepetéseket, mindenképpen készítsétek el.
Mandulás sütemény
Hozzávalók 24 darabhoz
- 3 bögre mandulaliszt
- 1 bögre porcukor
- 0.25 teáskanál mandulaaroma
- 3 darab tojásfehérje
- 24 darab mandula
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy nagy tepsit.
Keverjük össze a mandulalisztet, a cukrot és az aromát. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd óvatosan forgassuk a lisztbe.
A masszából készítsünk kb. 3 cm-es golyókat, majd helyezzük őket a tepsire. Picit nyomkodjuk le a tetejüket, tegyünk rájuk egy-egy szem mandulát.
12-15 percig süssük őket, míg halványbarnák nem lesznek.
Ha kihűltek, tegyük dobozba, üvegbe őket, 1-2 hétig elállnak.
Fotó: Getty Images