Így marad a kávé hetekig olyan friss, mint amikor kibontottad: 3 működő tipp a helyes tároláshoz
A kávé akkor az igazi, ha friss és zamatos, így sok múlik a tárolás módján is.
Ez az édes és fűszeres latte bármikor mosolyt csal az arcodra: tökéletes kombinációja a narancs frissességének, a datolya édességének és a fahéj fűszerességének. Növényi itallal készül, gluténmentes, szójamentes, a mandulavajtól mégis extrém tartalmas.
Nem érdemes többszörös árat fizetned kávékülönlegességekért, amikor otthon is könnyedén elkészítheted, és garantáltan finomabb is lesz. A klasszikus mandulalattéktól eltérően ez az ital nem mandulaitalt tartalmaz, hanem mandulavajat, így egy ízben és állagban egyaránt gazdag kávé lesz az eredmény.
A datolyákat áztassuk forró vízbe, és 10 percig hagyjuk puhulni.
Az összes többi hozzávalót - a kávé kivételével - tegyük egy kis edénybe, és folyamatos kevergetés mellett forraljuk 5 percig.
Öntsük a keveréket turmixgépbe, dobáljuk hozzá a datolyákat, és turmixoljuk homogén, habos állagúvá.
Öntsük a kávét csészékbe, majd adjuk hozzá a fűszeres keveréket. Fahéjszórással fogyasszuk!
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
@sobors.hu