
Már alig vártuk, de végre itt van a kéksajttal-dióval töltött sült körte
A legfinomabb ízkombináció ever
Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Marry me csicseriborsó: krémes, fűszeres és ellenállhatatlan

Pihe-puha kefires, meggyes kocka: csak keverj össze mindent

Könnyed, krémes tökfőzelék: édeskés és különleges

Így készül a dubaji kakaós csiga: illatos, foszlós csoda

Grillezett, szaftos szűzpecsenye: mennyei páccal készül a hús
A körteszezonnak mindig örülünk, és nemcsak azért, mert a körte finom és egészséges, hanem mert nagy barátja a sajtoknak, és a barátom barátja az én barátom is, ha értitek, mire gondolok. Ez egyben azt is jelenti, hogy pillanatok alatt lehet isteni ételeket készíteni körtéből.
A kéksajttal-dióval töltött sült körtének nagyjából annyi a lényege, hogy a körte magházának a helyére mindenféle földi jót teszünk, méghozzá klasszikus társításban: kéksajt, dió, méz, az izgalom kedvéért pedig megszórjuk egy kis kakukkfűvel, és már mehet is a sütőbe.
A sajt zsírja és sója a körte édességével és levével keveredve, egybesülve isteni finom lesz, a sült dió pedig illatos és ropogós. Előételnek, vagy könnyű vacsorának is simán beillik, de akkor is tuti választás, ha csak készíteni szeretnétek valami egyszerű, de nagyszerű finomságot.
Kevés munka, nagy jutalom
Ha édesszájú vagy, a végén még csorgathatsz rá még egy kis extra mézet is. Minden esetre, ha mostanában körtét látsz a piacon vagy az üzletben, jusson eszedbe ez a kéksajtos körte, mert tényleg aránytalanul nagy jutalom egy apró erőfeszítésért cserében.
Kéksajttal és dióval töltött sült körte

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab kemény körte
- 20 dekagramm kéksajt
- 2 marék dióbél
- 8 csipet kakukkfű
- 8 kávéskanál méz
Elkészítés:
A körtéket megmossuk és kettévágjuk. A magházat kivájjuk.
Az így keletkezett mélyedésbe belemorzsoljuk a kéksajtot, és beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott diót. Megszórjuk a kakukkfűvel, és csorgatunk rá egy kevés mézet.
A töltött körtéket tepsire tesszük, és betesszük a sütőbe. Akkor van kész, amikor a körte már kissé megpuhult, a sajt és a dió pedig itt-ott gusztusos, aranybarna színt kapott.
Végül csorgathatunk rá még egy kis mézet, de ez egyáltalán nem kötelező.
Fotó: Shutterstock