
Már alig vártuk, de végre itt van a kéksajttal-dióval töltött sült körte
A legfinomabb ízkombináció ever
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Csokoládéba mártott, mogyoróvajas keksz: liszt- és cukormentes recept

Krémes, tejszínes-brokkolis csirkemell: isteni ebéd fél órán belül

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag
A körteszezonnak mindig örülünk, és nemcsak azért, mert a körte finom és egészséges, hanem mert nagy barátja a sajtoknak, és a barátom barátja az én barátom is, ha értitek, mire gondolok. Ez egyben azt is jelenti, hogy pillanatok alatt lehet isteni ételeket készíteni körtéből.
A kéksajttal-dióval töltött sült körtének nagyjából annyi a lényege, hogy a körte magházának a helyére mindenféle földi jót teszünk, méghozzá klasszikus társításban: kéksajt, dió, méz, az izgalom kedvéért pedig megszórjuk egy kis kakukkfűvel, és már mehet is a sütőbe.
A sajt zsírja és sója a körte édességével és levével keveredve, egybesülve isteni finom lesz, a sült dió pedig illatos és ropogós. Előételnek, vagy könnyű vacsorának is simán beillik, de akkor is tuti választás, ha csak készíteni szeretnétek valami egyszerű, de nagyszerű finomságot.
Kevés munka, nagy jutalom
Ha édesszájú vagy, a végén még csorgathatsz rá még egy kis extra mézet is. Minden esetre, ha mostanában körtét látsz a piacon vagy az üzletben, jusson eszedbe ez a kéksajtos körte, mert tényleg aránytalanul nagy jutalom egy apró erőfeszítésért cserében.
Kéksajttal és dióval töltött sült körte

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab kemény körte
- 20 dekagramm kéksajt
- 2 marék dióbél
- 8 csipet kakukkfű
- 8 kávéskanál méz
Elkészítés:
A körtéket megmossuk és kettévágjuk. A magházat kivájjuk.
Az így keletkezett mélyedésbe belemorzsoljuk a kéksajtot, és beleszórjuk a nagyobb darabokra vágott diót. Megszórjuk a kakukkfűvel, és csorgatunk rá egy kevés mézet.
A töltött körtéket tepsire tesszük, és betesszük a sütőbe. Akkor van kész, amikor a körte már kissé megpuhult, a sajt és a dió pedig itt-ott gusztusos, aranybarna színt kapott.
Végül csorgathatunk rá még egy kis mézet, de ez egyáltalán nem kötelező.
Fotó: Shutterstock