Marcipános, citromos muffin egyszerűen: az egyik leggyorsabb süti
A muffin változatos módon, villámgyorsan összeállítható édesség, ráadásul marcipánnal és citrommal feldobva egészen különleges.
A világ egyik leggyorsabban és legkönnyebben elkészíthető édessége a marcipángolyó vagy marcipánburgonya, amely szinte semmi munkával, alig valamiből készül, de isteni finom. Gasztroajándékként is tökéletes a mutatós desszert, tedd egy átlátszó csatos üvegbe, kösd át szalaggal, és lepd meg vele a családot, barátokat.
Ha nem a gyorsaságra törekszel, a marcipánmasszát házilag is elkészítheted, úgy kicsit időigényesbeb, viszont tényleg a mandula íze fog dominálni benne, és biztosan nem tartalmaz majd semmilyen adalékanyagot. Ha alapból is édes marcipánnal dolgozol, nyugodtan csökkentsd a megadott cukor mennyiségét, mikor a golyókat formázod.
Az édes ízeket a kesernyés, holland kakaópor ellensúlyozza, úgyhogy ne hagyd ki a hempergetést, illetve ettől hasonlít majd a kész édesség a nevét adó krumplira.
A marcipánmasszát és a porcukrot tegyük egy tálba, majd kezdjük el egybedolgozni a kettőt, míg teljesen egynemű lesz. Ha szükséges, adjunk hozzá 1 teáskanál vizet, de inkább cseppenként adagoljuk, nehogy túl ragadós legyen. Akkor jó, mikor gyúrható a massza és nem morzsálódik.
A masszából készítsünk kisebb méretű golyókat, majd hempergessük meg őket a kakaóporban. Utána tegyük őket szitába, majd rázzuk le róluk a felesleges kakaót, épp csak leheletvékonyan vonja be a golyókat.
A marcipánburgonya légmentes lezárt dobozban sokáig eláll.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu