Puha marcipánmassza házilag készítve – Torták borítására is tökéletes lesz
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
A marcipán egy csodás édesség, leginkább torták borításához használják, de tölteléknek is isteni.
A marcipánról sokaknak a gyönyörű marcipánborítású születésnapi vagy esküvői torták jutnak eszébe, és az, hogy biztosan nagyon nehéz elkészíteni. A marcipán tömény cukor és mandula, amelyből nemcsak borítás, hanem töltelék, sőt, karácsonyra szaloncukor is készülhet.
Bár elsőre sokan azt gondolhatják, érdemes inkább boltit venni, mert biztos bonyolult az elkészítése, egyáltalán nem az. Az a legjobb, ha már eleve szeletelt mandulával dolgozol, hogy ne kelljen a hámozással bajlódni. Utána már csak egy jó darálóra és sok porcukorra van szükség.
Házi marcipánmassza
Hozzávalók 10 adaghoz
- 400 gramm mandula (szeletelt)
- 400 gramm porcukor
- 100 milliliter víz
- 50 gramm cukor
- 2 kávéskanál mandulakivonat
- gyúráshoz porcukor
Elkészítés:
A mandulát daráljuk egész finomra a porcukorral. Ha kell, többször is tegyük vissza a darálóba.
A vízbe tegyük bele a cukrot, főzzünk belőle szirupot, majd keverjük hozzá a mandulakivonatot. Várjuk meg, amíg kihűl. A szirupot öntsük a darált mandulás keverékhez, majd keverjünk hozzá annyi porcukrot, hogy ne ragadjon a massza.
Csomagoljuk a marcipánt folpackba, majd tegyük hűtőbe.
Fotó: Getty Images