Puhára sült csirkecomb mediterrán fűszerezéssel: a körettel együtt készül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Illatos és omlós villámvacsora, amit akár előző nap is összekészíthetsz és a hűtőbe tehetsz, hogy másnap csak sütőbe told étkezés előtt.
A világ egyik legegyszerűbb étele, ha a csirkecombot vagy a szárnyát a sütőbe tolod pirulni. Szerénysége ellenére nagyon finom, ráadásul izgalmas variációkban kerülhet az asztalra.
A csirkének mindenféle fűszer jól áll, a szaftos combját sütheted fokhagymásan, pikánsan vagy a nyarat idéző, mediterrán fűszerekkel bolondíthatod. A tepsiben készült fogásokban az a legjobb, hogy félidőnél bármilyen zöldséget a hús mellé tehetsz, így együtt készül el a körettel. Kényelmes étel, az elkészítése nem igényel sok munkát, előző este vagy korán reggel is összekészítheted, majd a hűtőbe teheted, ebéd vagy vacsora előtt pedig csak told a sütőbe.
Mediterrán csirkecomb zöldségekkel
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál bazsalikom (őrölt vagy friss)
- 1 teáskanál rozmaring (őrölt vagy friss)
- 1 teáskanál kakukkfű (őrölt vagy friss)
- 1 teáskanál oregánó (őrölt vagy friss)
- kevés olaj
- 2 darab sárgarépa
- 2 fej lilahagyma
- 200 gramm kelbimbó
Elkészítés:
Egy kevés olajat és a fűszereket keverjük egybe, majd a megtisztított csirkecombokat tegyük az olajos pácba, alaposan forgassuk bele, majd fedjük le, 1-2 órára tegyük a hűtőbe.
A zöldségeket pucoljuk meg, a sárgarépát vágjuk közepes karikákra, a lilahagymát közepes darabokra, a kelbimbót egyben is lehet hagyni vagy félbe lehet vágni.
A csirkecombokat fektessük tepsire vagy más hőálló edénybe, toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe 20-30 percre. Vegyük ki, fordítsuk meg a húst és a zöldségeket is tegyük mellé, kevés olajjal locsoljuk meg őket, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt süssük meg, néha forgassuk át.
Mivel minden sütő más, a hús is lehet vastagabb vagy vékonyabb, érdemes a fél szemünket a sütőn tartani, akkor kell kivenni, ha szép aranybarnára sült a tepsi tartalma.
Fotó: Getty Images