Medvehagymapesto fenyőmaggal dúsítva: tésztához és húshoz is illik
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Pillanatok alatt elkészül az izgalmas zamatú pesto, melyet változatosan használhatsz fel, mártogatósnak, de feltétnek is szuper.
Ha gyorsan szeretne az ember valami finomat enni, akkor a pesto remek választás. Olaszországban nagyon kedveltek a különböző kencék, a finomság néhány alapanyagból készül, szerénysége ellenére valódi ízbomba, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. A pestókat leggyakrabban tésztával szokás fogyasztani, de használható pácnak, egyszerűen kenyérre is kenheted, pizzaalap is lehet, és kész húsok mellé is remekül illik.
Bazsalikomból és petrezselyemből is készülhet pesto, szezonjában pedig medvehagymából érdemes kipróbálni. A fokhagymás zamatú szósz fenyőmaggal dúsítva készül, melyet dióra vagy napraforgómagra is cserélhetsz. Szendvicsekre kenve nagyon finom, de tojáskrémbe is belecsempészheted.
Medvehagymapesto fenyőmaggal
Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 csokor medvehagyma
- 5 dkg fenyőmag
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 10 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd teljesen száraz állapotában daraboljuk fel a szárával együtt.
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg (körülbelül 4-6 perc alatt), vigyázzunk, nehogy megégjen.
A feldarabolt medvehagymát helyezzük késes aprítóba, adjuk hozzá a megpirított fenyőmagot, fűszereket (só, bors, majoránna), reszelt parmezánt, majd kezdjük el pépesíteni, közben az olívaolajat is csorgassuk hozzá.
Fotó: Getty Images