Medvehagymapesto fenyőmaggal dúsítva: tésztához és húshoz is illik

8
Nyomtatás
mpcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Pillanatok alatt elkészül az izgalmas zamatú pesto, melyet változatosan használhatsz fel, mártogatósnak, de feltétnek is szuper.

Ha gyorsan szeretne az ember valami finomat enni, akkor a pesto remek választás. Olaszországban nagyon kedveltek a különböző kencék, a finomság néhány alapanyagból készül, szerénysége ellenére valódi ízbomba, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. A pestókat leggyakrabban tésztával szokás fogyasztani, de használható pácnak, egyszerűen kenyérre is kenheted, pizzaalap is lehet, és kész húsok mellé is remekül illik.

Bazsalikomból és petrezselyemből is készülhet pesto, szezonjában pedig medvehagymából érdemes kipróbálni. A fokhagymás zamatú szósz fenyőmaggal dúsítva készül, melyet dióra vagy napraforgómagra is cserélhetsz. Szendvicsekre kenve nagyon finom, de tojáskrémbe is belecsempészheted.

Medvehagymapesto fenyőmaggal

mpct

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 csokor medvehagyma
  • 5 dkg fenyőmag
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál majoránna
  • 10 dkg parmezán
  • 1 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mossuk meg, majd teljesen száraz állapotában daraboljuk fel a szárával együtt.

A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg (körülbelül 4-6 perc alatt), vigyázzunk, nehogy megégjen.

A feldarabolt medvehagymát helyezzük késes aprítóba, adjuk hozzá a megpirított fenyőmagot, fűszereket (só, bors, majoránna), reszelt parmezánt, majd kezdjük el pépesíteni, közben az olívaolajat is csorgassuk hozzá. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon