
Medvehagymapesto fenyőmaggal dúsítva: tésztához és húshoz is illik

Cikkek


30 perces, ropogósra sült cukkinipalacsinta: feta sajt is kerül bele

A 10 legfinomabb spárgás recept: változatosan használhatod fel a tavaszi zöldséget
Ropogós

Mutatós, málnás morzsasüti: zabpehelytől roppanós a tészta

Házi párizsi adalékanyagok nélkül: ebbe tudod, mi kerül

Csodaszép epres pohárdesszert: pofonegyszerűen készül

Quinoás pogácsa spenóttal és babbal: vegán burgerbe kötelező

Joghurtos, currys csirkemell rizzsel: egzotikus ízek egyszerűen
Pillanatok alatt elkészül az izgalmas zamatú pesto, melyet változatosan használhatsz fel, mártogatósnak, de feltétnek is szuper.
Ha gyorsan szeretne az ember valami finomat enni, akkor a pesto remek választás. Olaszországban nagyon kedveltek a különböző kencék, a finomság néhány alapanyagból készül, szerénysége ellenére valódi ízbomba, mely rengeteg lehetőséget rejt magában. A pestókat leggyakrabban tésztával szokás fogyasztani, de használható pácnak, egyszerűen kenyérre is kenheted, pizzaalap is lehet, és kész húsok mellé is remekül illik.
Bazsalikomból és petrezselyemből is készülhet pesto, szezonjában pedig medvehagymából érdemes kipróbálni. A fokhagymás zamatú szósz fenyőmaggal dúsítva készül, melyet dióra vagy napraforgómagra is cserélhetsz. Szendvicsekre kenve nagyon finom, de tojáskrémbe is belecsempészheted.
Medvehagymapesto fenyőmaggal

Hozzávalók 1 adaghoz
- 1 csokor medvehagyma
- 5 dkg fenyőmag
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 1 teáskanál majoránna
- 10 dkg parmezán
- 1 dl olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd teljesen száraz állapotában daraboljuk fel a szárával együtt.
A fenyőmagot száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg (körülbelül 4-6 perc alatt), vigyázzunk, nehogy megégjen.
A feldarabolt medvehagymát helyezzük késes aprítóba, adjuk hozzá a megpirított fenyőmagot, fűszereket (só, bors, majoránna), reszelt parmezánt, majd kezdjük el pépesíteni, közben az olívaolajat is csorgassuk hozzá.
Fotó: Getty Images