Isteni, puha meggyes brownie: többféle csoki gazdagítja

meggyesbrownie2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Amíg nyár van és ennyi isteni gyümölcsnek van szezonja, érdemes felhasználni minél többet, a meggyből szörp, lekvár, szósz, de sütik is készülhetnek.

Kétféle csokival és rengeteg friss meggyel készül az alábbi brownie, nagyon ragacsos, szaftos és puha lesz, az édességét a savanykás meggy tökéletesen ellensúlyozza. Ha még kapsz a piacon vagy a boltban, cseresznyét is szórhatsz bele, de málnával is isteni lesz.

A tejcsokoládé olvasztva, az étcsokoládé apróra törve kerül a masszába, de használhatod csak az egyiket is. Ha nagyon édesszájú vagy, az étcsokit fehérre is cserélheted. 

Ami elengedhetetlen a brownie-hoz – a csoki mellett –, az a jó minőségű kakaópor, sokat dob a süti ízén és a színén is. A só pedig kiemeli az édes ízeket, úgyhogy ne hagyd ki belőle, de akár sózott vajat is használhatsz. 

Meggyes brownie

meggyesbrownie

Hozzávalók 16 szelethez

  • 200 gramm tejcsokoládé
  • 110 gramm vaj
  • 150 gramm cukor
  • 3 darab tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 70 gramm liszt
  • 4 ek kakaópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet
  • 100 gramm étcsokoládé
  • 300 gramm meggy
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 centis tepsit.

A vajat és az összetört tejcsokit tegyük vízgőz fölé, olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett.

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a cukrot, míg teljesen elvegyül benne. Tegyük félre 10 percre. 

Addig mossuk meg és magozzuk ki a meggyet.

Egyesével, folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojásokat a csokis masszához. Keverjük bele a vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport, forgassuk egybe az alapanyagokat, míg csomómentes nem lesz a massza.

Az étcsokit törjük apróra, forgassuk a masszába.

A tésztát öntsük az előkészített tepsibe. Szórjuk bele a meggyet úgy, hogy mindenhova jusson, picit nyomkodjuk bele.

Toljuk a sütőbe 25 percre, akkor jó, amikor elkezd elválni a tepsi falától, de vigyázzunk, ne süssük túl.

Várjuk meg, míg teljesen kihűl, mielőtt szeleteljük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük