
Málnás brownie gluténmentesen: liszt nem kell hozzá, csak rengeteg olvasztott csoki
Ebben a csupa csokis, gluténmentes málnás brownie-ban a lisztet darált mandula helyettesíti.
Kétféle csokival és rengeteg friss meggyel készül az alábbi brownie, nagyon ragacsos, szaftos és puha lesz, az édességét a savanykás meggy tökéletesen ellensúlyozza. Ha még kapsz a piacon vagy a boltban, cseresznyét is szórhatsz bele, de málnával is isteni lesz.
A tejcsokoládé olvasztva, az étcsokoládé apróra törve kerül a masszába, de használhatod csak az egyiket is. Ha nagyon édesszájú vagy, az étcsokit fehérre is cserélheted.
Ami elengedhetetlen a brownie-hoz – a csoki mellett –, az a jó minőségű kakaópor, sokat dob a süti ízén és a színén is. A só pedig kiemeli az édes ízeket, úgyhogy ne hagyd ki belőle, de akár sózott vajat is használhatsz.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 23x33 centis tepsit.
A vajat és az összetört tejcsokit tegyük vízgőz fölé, olvasszuk meg folyamatos kevergetés mellett.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a cukrot, míg teljesen elvegyül benne. Tegyük félre 10 percre.
Addig mossuk meg és magozzuk ki a meggyet.
Egyesével, folyamatos kevergetés mellett adjuk a tojásokat a csokis masszához. Keverjük bele a vaníliakivonatot is. Szitáljuk bele a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport, forgassuk egybe az alapanyagokat, míg csomómentes nem lesz a massza.
Az étcsokit törjük apróra, forgassuk a masszába.
A tésztát öntsük az előkészített tepsibe. Szórjuk bele a meggyet úgy, hogy mindenhova jusson, picit nyomkodjuk bele.
Toljuk a sütőbe 25 percre, akkor jó, amikor elkezd elválni a tepsi falától, de vigyázzunk, ne süssük túl.
Várjuk meg, míg teljesen kihűl, mielőtt szeleteljük.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu