Mennyei csokis brownie friss cseresznyével telepakolva: elronthatatlan, egyszerű recept

cseresznyésbcover
Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

A lágy tésztájú amerikai süteményt cseresznyével gazdagítjuk, amitől még finomabb lesz a gyorsan összeállítható desszert.

A sütik világában a brownie az egyik legnépszerűbb, amit egyszerűsége ellenére nagyon változatosan, sokféle módon elkészíthetünk, ráadásul rettentően finom lesz, fagyival is érdemes kipróbálni.

A brownie akkor jó, ha kicsit lágyabb a belseje, kívül pedig kissé ropogós. A megszokott csokis verziót érdemes újragondolni, például nagyon jól áll a tésztának, ha a kakaó és a csoki mellé 1 teáskanál kávét teszünk, de még jobb lesz, ha cseresznye vagy meggy is kerül a tésztába. Egyszerű recept, amit a sütéssel ismerkedők is bátran elkészíthetnek, kísérletezhetnek a tésztával, mit tennének bele, érdemes a saját ízlésünkre alakítani.

Egy nehézség azért mégis lesz, eldönteni, mivel is falatozzuk - magában, tejszínhabbal vagy fagyival? Megsúgom, bárhogy is döntünk, isteni lesz.

Csokis brownie cseresznyével

cseresznyésbct

Hozzávalók 4 személyre:

  • 125 gramm vaj
  • 150 gramm étcsokoládé
  • 225 gramm barna cukor
  • 50 gramm kakaópor
  • 100 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál kávé
  • 3 darab tojás
  • 200 gramm cseresznye
  • 50 gramm tejcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét megmossuk és kimagozzuk. A tejcsokit daraboljuk. A három tojást felverjük.

A vajat felolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzákeverjük az étcsokit és a barna cukrot, alaposan összekeverjük az alapanyagokat, míg el nem olvadnak.

Az olvasztott vajas csokit levesszük a tűzhelyről, még egyszer átkeverjük, majd hozzáforgatjuk a lisztet, sütőport, kakaót, kávét. A felvert tojásokat is kisebb adagokban a tésztához keverjük. Ezután a kimagozott cseresznyét és a darabokra vágott tejcsokit is beledolgozzuk, majd kisebb méretű sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát.

A sütit 180 fokos előmelegített sütőbe toljuk 20-25 percre, a sütésnél alkalmazzunk tűpróbát, szeletelés előtt pedig várjuk meg, míg teljesen kihűl.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük