Sütés nélküli meggyes trüffelgolyó kókusszal – Pár hozzávalós nyári desszert
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Szezonban mindenképpen friss meggyel érdemes készíteni, a gyümölcstől szaftos és nagyon-nagyon finom lesz.
Bár csak elnevezésében és küllemében trüffelgolyó, valójában nem sok köze van a belga finomsághoz. A kakaóporba forgatott édesség friss meggyet, kókuszreszeléket és darált kekszet rejt. Utóbbiból bármilyet használhattok, sima háztartásit, vajasat, akár még kakaósat is, de minél édesebb keksszel dolgoztok, annál kevesebb mézre lesz szükség hozzá.
Ha esetleg nem állna össze a tészta, egy kis kókusztejjel lehet rajta javítani, egynemű, jól formázható masszára van szükség. A tésztát mindenképp tegyük hűtőbe pár órára, hogy a darált keksz is megszívja magát, utána indulhat a formázás.
Meggyes trüffelgolyó
Hozzávalók 35 darabhoz
- 300 gramm meggy
- 100 gramm kókuszreszelék
- 100 gramm darált keksz
- 4 - 5 evőkanál méz
- 50 milliliter kókusztej
- kakaópor (forgatáshoz)
Elkészítés:
A meggyet magozzuk ki, majd turmixoljuk le. A meggypürét öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a mézet. Ha esetleg sűrű, szilárd a méz, előtte mikróban olvasszuk meg.
Keverjük bele a kókuszreszeléket és a darált kekszet is, illetve egy kis kókusztejet. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, míg egynemű nem lesz a massza. Fedjük le a tálat alufóliával, majd tegyük a hűtőbe legalább 2 órára.
Ha letelt az idő, formázzunk a masszából kis golyókat, majd forgassuk meg őket kakaóporban. Tálalhatjuk is.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors