Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára

8
Nyomtatás
Krumplinudli-gombas-szosszal-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a puha, házi krumplinudli gombás szósszal készül, amelynek a tárkony a fő ízesítője: aranybarnára pirítva az igazi!

Ez az aranybarnára pirult krumplinudli az egyik legfinomabb őszi fogás, amit gombából készíthetsz. A nudlik álompuhák, és a pirítás miatt annyira ízletesek, hogy szinte önmagukban is fogyaszthatók lennének.

Az i-re azonban a pontot mégiscsak a selymes, tárkonyos-gombás szósz teszi fel, ami fél órán belül kész is van, így ha a hétköznapokba nem fér bele a nudlikészítés, akkor tésztával is fogyaszthatod.

Krumplinudli gombás szósszal

Krumplinudli-gombas-szosszal

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g gomba vegyesen
  • 3 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 dl. száraz fehérbor
  • 1 tk.
  • 0.5 tk. bors
  • 2 ek. tárkony
  • 4 dl növényi főzőkrém
  • 2 ek. balzsamecet
  • 1 adag krumplinudli a leírás szerint
Recept idők

Elkészítés:

A gombát tisztítsuk meg, és daraboljuk fel. Egy nagyobb edényben hevítsük fel az olívaolajat, és 3-4 perc alatt dinszteljük benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a gombát, 5-6 perc alatt pirítsuk aranybarnára, majd mehet bele további 1 percre a fokhagyma is.

Öntsük fel a fehérborral, várjuk ki, amíg az alkohol elpárolog belőle (ez kb. 3 percet vesz igénybe), majd sózzuk, borsozzuk, keverjük hozzá a tárkonyt.

Öntsük hozzá a főzőkrémet és a balzsamecetet, forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről.

Készítsük el a nudlikat az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Miután lepirítottuk, a nudlikat szedjük tányérokra, és kanalazzuk rájuk a gombás szószt.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon