
Mindenmentes mákos-almás sütemény: olyan könnyű, mint egy felfújt
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Krémes, sajtos mexikói kukoricasaláta: izgalmas köret húsok mellé

Mennyei habos piskóta csokimázzal: tejfölmousse borítja a puha tésztát

Extrán ropogós rántott halrudacskák: ebben nincs adalékanyag

Így távolítsd el a vízfoltokat a faasztalokról: 5 bevált tippet mutatunk

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér
Az a jó abban, hogy futócsoportok tagjai vagyunk, hogy rengeteg süteményreceptet is meg tudunk egymással osztani. Alapesetben olyat, amiben megfelelő mennyiségű kalória van.
Ezeket a recepteket az úgynevezett pihenőnapokon szoktuk megsütni azzal a felkiáltással, hogy majd úgyis lefutjuk. De a látszattal ellentétben egy futó sem ehet meg bármit büntetlenül, így van a tarsolyunkban sok olyan étel is, ami finom, de alakbarát is. A mák sokunk nagy kedvence, amelyik sütiben mák van, az csak jó lehet.
Cukor- és lisztmentes
Nemrég megjelent egy mákos süti receptje a Facebook-hírfolyamomban. Nem csupán egy sima mákos sütié, hanem egy cukor-, lisztmentes, csupa mákból és almából készült desszerté. A receptet elnézve nem tudtam eldönteni, hogy almás máktorta vagy mákos almatorta-e, amit látok, de a végeredmény szempontjából mindegy is az elnevezés.
Annak ellenére, hogy szénhidrátra igenis szüksége van a szervezetnek a megfelelő működéshez és a kiegyensúlyozott étrendhez, érdemes odafigyelni, hogy mennyit viszünk be belőle a szervezetünkbe. Ezzel a süteménnyel biztosan nem lövünk mellé, úgymond büntetlenül is lehet enni, nyilván mértékkel.
Cukor- és lisztmentes almás máktorta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 20 dekagramm mák (darált)
- 1 zacskó sütőpor
- 3 darab alma
- 2 darab tojás
- ízlés szerint édesítő (eritrit)
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 darab citrom (lé és héj)
Elkészítés:
A tojásokat habosítsuk fel, keverjük össze az alapanyagokkal, alaposan vegyítsük őket össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Tegyük a tésztát szilikon sütőformába, tűpróbáig süssük.
Fotó: Bogárdi Szilvia/Sóbors