Mézes-mustáros pácban sült kelbimbó - Édeskés és krémes lesz a sütőben
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A kelbimbó ebben a formában készítve annyira különleges, hogy biztosan nem kell győzködni senkit, hogy megkóstolja.
Ha eddig nem szeretted, akkor is adj egy esélyt a kelbimbónak, mert teljesen más lesz, mint amire esetleg emlékszel. A kelbimbó sütve egészen más ízélményt nyújt, nemcsak ropogós lesz, hanem édeskés is, nem fogod elhinni, hogy azt a zöldséget eszed, amit eddig félretoltál, ha megláttad mondjuk a zöldséglevesben.
Ha kicsit bizonytalanabb vagy, akkor kezdetnek süsd össze sajttal tepsiben, úgy együtt fogod érezni az ízeket, semmi sem lesz hivalkodó. Ha szereted a krémlevest, kelbimbóval is próbáld ki, selymes lesz, amit bacon hozzáadásával még izgalmasabbá tehetsz. A következő lépés pedig, hogy süsd meg tepsiben, az édeskés íz, ropogós textúra el fog varázsolni. A ropogósságot egy kevés mézzel tudod fokozni.
Mézes-mustáros pácban sült kelbimbó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm kelbimbó
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 1 evőkanál fehérborecet
- 0.5 kávéskanál paprikapehely
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 kávéskanál bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a mustárt, a mézet, a fehérborecetet és a paprikapelyhet. A kelbimbókat vágjuk félbe.
Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a kelbimbókat, sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja a fűszer a zöldséget. Pirítsuk meg a kelbimbót minden oldalán. Amikor megpirultak, akkor forgassuk bele a mézes-mustáros szószba, majd tálalhatjuk is.
Ha sütőben szeretnénk sütni, akkor az olívaolajat, a sót és a borsot is keverjük a mézes-mustáros keverékbe, utána forgassuk bele a kelbimbókat. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 200 fokra előmelegített sütőben süssük 15-16 percig.
Fotó: Getty Images