Rengeteg pirult sajt borítja a kelbimbós tésztát – Teljes kiőrlésű változatból még egészségesebb

kelbimbós tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Olyan sütőben sült húsmentes tészta ez, ami után egy pici hiányérzetünk sem lesz, olyan laktató.

A kelbimbó megszeretésének újabb fázisában egylábasos tésztát sütöttem, méghozzá vegetáriánus változatban. Annyira szép színes lett az étel, hogy öröm volt ránézni.

Bár tele van zöldséggel, ez a fogás igazi szénhidrátbomba, a rengeteg sajt a tetején pedig nemcsak az élvezeti értékét, hanem a kalóriák számát is növeli. Óriási előnye viszont, hogy hétköznap este is tökéletes vacsoraötlet, annyira gyorsan kész van. 

Egylábasos tészta kelbimbóval és krumplival

kelbimbós tészta recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 500 gramm kelbimbó
  • 3 darab krumpli
  • 2 darab édeskrumpli
  • 500 gramm penne (teljes kiőrlésű)
  • 50 gramm vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 gramm cheddar sajt
  • 100 gramm ementáli sajt
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy lábasban forraljunk vizet, tegyük bele a tésztát, a kelbimbót és a felkockázott krumplit puhulási sorrendben. Hagyjuk, hogy újraforrjon a víz, és addig főzzük, amíg a krumpli megpuhul és a tészta al dentére fő. Mielőtt leszűrnénk, tegyünk félre két pohárral a tészta főzővizéből.

A tésztát, a kelbimbót és a krumplit kanalazzuk egy tepsibe, szórjuk rá a sajtokat, majd öntsük rá az egyik pohár főzővizet, óvatosan forgassuk össze. Ha úgy érezzük, túl száraz a tészta, öntsünk hozzá még egy kevés folyadékot.

A fokhagymát vágjuk apróra. Egy kis serpenyőben melegítsünk vajat, majd dobjuk rá a nagyon apróra vágott fokhagymát, és picit pirítsuk őket együtt. Öntsük rá a fokhagymát egyenletesen a tésztára, és süssük addig, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Tálalás előtt pihentessük egy picit. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük