Omlós, mézes-szójaszószos csirkecomb: macera nélkül készül, csak a sütőbe kell tolni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Omlós és nagyon különleges zamatú lesz az így készült csirkecomb, ráadásul alig van vele munka.
A csirke legszaftosabb része a comb, amit nagyon sokféle változatban készíthetünk el. Az így készült hús lehet egyszerű fűszerezésű, ami puritánsága ellenére nagyon finom, vagy lehetünk merészebbek, különleges páccal vagy szósszal meglocsolva is megsüthetjük.
Az ázsiai konyhában a szójaszósz nagyon kedvelt alapanyag, amit mézzel és csípőssel szoktak egybeforralni, majd az egészet ráöntik a sütni kívánt húsra. Így készítve kicsit ragacsos, pikáns, hihetetlenül omlós lesz a hús. A recept csirkeszárnnyal is kipróbálható.
Mézes-szójaszószos csirkecomb
Hozzávalók 8 darabhoz
- 8 darab csirkecomb (alsó vagy felső)
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál chilipor
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál méz
- 2 evőkanál szójaszósz
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 szál kakukkfű
- 1 deciliter víz
- olaj kevés
Elkészítés:
A megtisztított csirkecombot sóval és chilivel megszórjuk, majd lefedve a hűtőben 1 órát állni hagyjuk.
A mustárt kevés olajon elkezdjük pirítani, majd hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt, végül vízzel felöntve egybeforraljuk.
A csirkecombokat magas falú tepsibe helyezzük, ráöntjük a mézes keveréket, hozzáadjuk a megpucolt fokhagymákat és a kakukkfüvet. Alufóliával lefedve, 180 fokos előmelegített sütőben 35 percig sütjük, majd fólia nélkül 10-20 percig sütjük még addig, amíg szépen megpirul a hús.
Fotó: Getty Images