
A legegyszerűbb sütés nélküli desszert: mogyorókrémes banánkarika csokival bevonva

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
Forró nyári napokon még a legnagyobb édesszájú sem szívesen kapcsolja be a sütőt, hogy kielégítse édesség utáni vágyát, ilyenkor a fagyi a legnagyobb sláger.
A sütés nélkül készült édességek nyáron igazán népszerűek, hiszen egyszerűek, de akkor a legpraktikusabbak, ha hűsítenek is. Milyen jó is ilyenkor hideg gesztenyepürét majszolni... A gyors nyári édességek választéka bőséges, az egyik kedvenc receptem három alapanyagból készül, amit játszi könnyedséggel összedob az ember.
Mi kell hozzá?
Három csodás alapanyag: banán, mogyoróvaj és csoki. Az egyszerű finomságot nagyon könnyű elkészíteni, mini banánszendvicseket gyártunk, amiket mogyoróvajjal kenünk meg, majd jól behűtjük, végül csokiba öltöztetjük. A kész banánkarikákat hidegen kell tartani, ha pedig édességre vágyunk, ott lesz a hűs finomság a hűtőnkben.
Mogyorókrémes banánkarika csokival bevonva

Hozzávalók 35 darabhoz
- 4 darab banán
- mogyoróvaj
- 250 gramm csokoládé
Elkészítés:
A banánt pucoljuk meg, vágjuk karikákra.
Készítsünk elő nagyobb méretű tálcákat, tegyünk rájuk sütőpapírt, majd fogjunk egy banánkarikát, kenjük meg mogyoróvajjal, majd illesszünk rá egy másik banánkarikát (pont úgy, mintha szendvicset készítenénk). Tegyük a tálcára, és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az összes banánt fel nem használtuk. Az elkészült banánszendvicseket 1 órára tegyük fagyasztóba.
A csokit olvasszuk fel, majd óvatosan mártsuk bele a banánkarikákat, helyezzük őket tálcára, majd újabb 20-30 percre kerüljenek fagyóba. A banánkarikákat hidegen érdemes fogyasztani, mindig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images