A legegyszerűbb sütés nélküli desszert: mogyorókrémes banánkarika csokival bevonva
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Forró nyári napokon még a legnagyobb édesszájú sem szívesen kapcsolja be a sütőt, hogy kielégítse édesség utáni vágyát, ilyenkor a fagyi a legnagyobb sláger.
A sütés nélkül készült édességek nyáron igazán népszerűek, hiszen egyszerűek, de akkor a legpraktikusabbak, ha hűsítenek is. Milyen jó is ilyenkor hideg gesztenyepürét majszolni... A gyors nyári édességek választéka bőséges, az egyik kedvenc receptem három alapanyagból készül, amit játszi könnyedséggel összedob az ember.
Mi kell hozzá?
Három csodás alapanyag: banán, mogyoróvaj és csoki. Az egyszerű finomságot nagyon könnyű elkészíteni, mini banánszendvicseket gyártunk, amiket mogyoróvajjal kenünk meg, majd jól behűtjük, végül csokiba öltöztetjük. A kész banánkarikákat hidegen kell tartani, ha pedig édességre vágyunk, ott lesz a hűs finomság a hűtőnkben.
Mogyorókrémes banánkarika csokival bevonva
Hozzávalók 35 darabhoz
- 4 darab banán
- mogyoróvaj
- 250 gramm csokoládé
Elkészítés:
A banánt pucoljuk meg, vágjuk karikákra.
Készítsünk elő nagyobb méretű tálcákat, tegyünk rájuk sütőpapírt, majd fogjunk egy banánkarikát, kenjük meg mogyoróvajjal, majd illesszünk rá egy másik banánkarikát (pont úgy, mintha szendvicset készítenénk). Tegyük a tálcára, és addig ismételjük ezt a folyamatot, míg az összes banánt fel nem használtuk. Az elkészült banánszendvicseket 1 órára tegyük fagyasztóba.
A csokit olvasszuk fel, majd óvatosan mártsuk bele a banánkarikákat, helyezzük őket tálcára, majd újabb 20-30 percre kerüljenek fagyóba. A banánkarikákat hidegen érdemes fogyasztani, mindig hűtőben tároljuk.
Fotók: Getty Images