Villámgyors mogyorókrémes bögrés süti – Mikróban készül az édesség
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha 5 percen belül szeretnél valami édeset enni, a mikróban készült bögresüti a legjobb megoldás.
A mikrohullámú sütőről sokaknak sarkos véleménye van, de az biztos, hogy nagyon megkönnyíti a mindennapi munkát. Ha csak egy tányér levest vagy főételt szeretnél megmelegíteni, sokkal egyszerűbb dolgod van, ha csak beteszed a mikróba, mintha plusz egy edényt piszkolva a gázon forrósítanád fel. Csak arra ügyelj, hogy műanyagban ne melegíts.
Ha édesszájú vagy, és nagyon vágynál valami hipergyors desszertre, akkor vegyél elő egy bögrét, és vesd be a mikrót, például próbáld ki az almás-fahéjas bögresütit. Ha pedig csoki- vagy mogyorókrémhiányban szenvedsz, akkor ezekből a hozzávalókból is készíthetsz desszertet. Ha nem bolti mogyorókrémet ennél, akkor házilag is összedobhatod, de ezt nem számoltuk bele az elkészítési időbe.
Mogyorókrémes bögresütemény
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 evőkanál mogyorókrém
- 1 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 1 darab tojás
- tetejére csokichips vagy csokidarabok
Elkészítés:
Egy tálba üssünk bele egy tojást, tegyük bele a kakaót és a mogyorókrémet, majd kézi habverővel keverjük simára. Kanalazzuk bele egy kisebb bögrébe.
A mikrohullámú sütőt állítsuk közepes fokozatra, tegyük bele a bögrét, és kapcsoljuk be 1,5-2 percre. Minél tovább sül, annál kevésbé lesz lágy a közepe. Egy perc után elkezd megemelkedni, de ekkor még hagyjuk bent. Ha kész, szórjunk a tetejére csokichipset vagy csokidarabokat. Fogyasztás előtt hagyjuk kicsit hűlni.
Fotó: Getty Images