A legfinomabb rántott csirkecomb receptje - Így biztos, hogy nem marad sületlen a hús
A rántott csirkecomb igazán fejedelmi hétvégi ebéd. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz benne, hogy nem marad sületlen a hús.
A frissensültek kedvelt falatok. Jólesnek hagyományosan morzsába forgatva, de másfajta ruhát is kaphat a hús. A lehetőségek száma végtelen. A legegyszerűbb, ha a zsemlemorzsát dúsítod valamivel, de el is hagyhatod, helyette más alapanyagba forgasd a húst.
A mogyoró és a csirke remek párost alkotnak, különböző ázsiai stílusú ételekben köthetnek házasságot. A mogyorós csirke az én családomban nagy kedvenc, na meg a jó öreg rántott hús is. Mivel a panírt gyakran variálom, ezért először úgy próbáltam, hogy darált mogyorót forgattam 1 bögre zsemlemorzsához, utána pedig már csak a mogyoróban hempergettem meg.
A hússzeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd sózzuk le.
A tojást üssük tálba, adjuk hozzá a fehér borsot és a fokhagymát, majd keverjük össze.
A mogyorót daráljuk le vagy vágjuk durvára.
A panírozáshoz a lisztet öntsük tálba. A húst először forgassuk meg a lisztben, majd a tojásban, végül a mogyoróban.
A mogyoróbundás húst bő, forró olajban süssük készre (a hússzeletek vastagságától függően 4-6 perc oldalanként).
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu