![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
10 mennyei, ropogós panírban sült fogás – Nem csak húst és zöldséget bundázhatsz
![rántott csirkecomb cover](https://kep.index.hu/1/0/4002/40028/400289/40028941_3054557_27fb6b58c00561b42deba6bcbff8bb71_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Finoman szólva sem a legegészségesebb, de annál gyakoribb és népszerűbb módszer az ételek bundázása, panírozása, majd bő olajban kisütése.
A rántott ételek nagyon népszerűek itthon, a legtöbb családban nem telik el úgy hét, hogy ne kerüljön valamilyen bundázott étel az asztalra. A rántott hús a vasárnapi menü része a mai napig, legyen az szárnyas, marha vagy sertés. De nemcsak húst bundázhatsz, hanem például sajtot vagy zöldséget is. A sajtok közül a legnépszerűbb a trappista, de ha nem szeretnél ennyire zsíros sajtot tenni az amúgy is zsiradékban sült ételbe, akkor próbáld ki a rántott mozzarellát. A trappistát pedig így panírozd, hogy ne folyjon ki belőle a sajt.
A bundázás menete nagyon egyszerű, először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába kell mártani a húst vagy a zöldséget. Ha kicsit változtatnál ezen, akkor itt mutatunk alternatívákat, amelyekkel feldobhatod az ételt. Bár a hagyományos rántott ételek bő zsiradékban sülnek, ha kicsit alakbarátabb verziót keresel, akkor süsd őket sütőben. Ha pedig az olajat választod, akkor ezeket a tippeket tartsd be, hogy tökéletes legyen a végeredmény.
![panírozás álló](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40027/400271/40027187_febca83a1e303629a2a57991bb484d9c_wm.jpg)
Kefires bundában sült gomba
Ebben a bundában a kefir a különleges, a panír ropogós lesz tőle, a gombát pedig átjárják az ízek. Kicsit macerás az elkészítése, vigyáznod kell, hogy a bunda a gombán maradjon sütés közben, de az eredmény biztosan kárpótol. Olyasmi panírt képzelj el, mint a palacsintatészta, ebben fog sülni a zöldség.
![kefíres bundában sült gomba](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40027/400274/40027461_99f48c2f1b8264fb46d2f0d6faf9c92a_wm.jpg)
Sajttal töltött rántott hagymakarika
Szintén zöldség, de szintén nagy kedvenc a rántott hagymakarika, amelybe ezúttal még sajtot is töltöttünk. Ez is kicsit pepecselős recept, de néhány darab után már egész nagy rutinnal fogod csinálni, a végeredmény pedig egészen izgalmas lesz.
![sajttal töltött rántott hagymakarika](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40027/400278/40027811_73377242cf4929d13bc22a85d949f4b7_wm.jpg)
Rántott karaj sajttal töltve
Minden családban más a szokás, vannak, akik a csirkét, vannak, akik a marhát szeretik, de a sertéshús, azon belül is a karaj is nagyon finom kirántva. Ebben a receptben a karajban egy szelet sajt is rejtőzik, amely még szaftosabbá teszi a húst, ahogy a hagyma esetében is tette. Ez a módszer természetesen szárnyasoknál is működik.
![sajttal töltött rántott karaj](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40027/400279/40027905_dd7950a2c631dae870706f4a0fd2a57b_wm.jpg)
Brokkolival töltött rántott csirkemell
Természetesen nemcsak sajttal, hanem zöldségekkel is megtöltheted a kedvenc húsodat, például egészséges brokkolival. Mielőtt a húsba töltenéd, kicsit fűszerezd meg a brokkolit, úgy még finomabb lesz.
![brokkolival töltött rántott csirkemell álló](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400280/40028079_55e60ecc7a8fc195c248fad97d9b814c_wm.jpg)
Pirított gombával töltött rántott csirkemell
Főleg a csirkemellnek tesz jót, ha tölteléket kap, mert úgy biztosan nem fogod száraznak érezni. A gombával töltött csirkemellhez először mindenképpen pirítsd meg a gombát, és utána már töltheted is a húsba, panírozhatod és kiránthatod.
![gombával töltött rántott csirkemell](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400282/40028241_0a03542c7084d7cf6824c69b71860fe7_wm.jpg)
Kentucky csirke
Ha szereted megmarkolni a csirkecombot, és leszopogatni róla az omlós húst, akkor a rántott csirkecomb biztosan a kedvenceid közé tartozik. A hagyományos paníron túl érdemes kipróbálni az amerikai Kentucky-változatot. Ugyan az eredeti recept titkos, de azért reprodukálhatod, a lényeg, hogy erőteljes fűszereket keverj a hús bundájába, és kukoricapehellyel bundázd be, hogy jó ropogós legyen.
![kentucky csirke álló](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400283/40028321_853233c38727a825f5a9be94be0df1c0_wm.jpg)
Rántott csirkeszárny
A másik szopogatni való hús a csirkeszárny, amelyből akár magában is rengeteget lehet megenni, de mártogatóssal a legjobb. Ennek a ropogós csirkeszárnynak az ízét a fokhagymás pác adja meg, utána csak be kell bundázni és kisütni.
![rántott csirkeszárny álló](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400284/40028439_c7c786e61ce1a0da54e58654a7d87941_wm.jpg)
Rántott hal
Sajnos nem eszünk elég halat, a legtöbb embernek szinte csak karácsonykor kerül az asztalára. Pedig a hal nagyon egészséges, érdemes gyakran fogyasztani, ha másképp nem megy, bundázd be. Ezzel a módszerrel nem esik le róla a panír, belül pedig finom puha lesz. Nagyon jól illik hozzá a majonéz vagy más mártás is, és érdemes rá egy kis citromlevet is csepegtetned.
![rántott hal](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400285/40028549_a2cbcf9c959a4d78c8508ee58da6eab7_wm.jpg)
Rántott mac and cheese
Az amerikaiak híres sajtos tésztájának, a mac and cheese-nek a bundázott változata ez az étel. Kis golyócskákat gyúrj, majd azt bundázd be a hagyományos módszerrel. Akár maradékmentőnek is hívhatod, de direkt is készítheted ilyen formában.
![rántott mac and cheese álló](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/4002/40028/400286/40028637_ce4aebd8c72d921acf2c76e2cbb593a4_wm.jpg)
Párizsi bundában sült cukkini
A húsok után következhet egy egészséges zöldség, a cukkini, nem is hagyományos, hanem párizsi bundában sütve. Miután a cukkininek elég semleges az íze, érdemes a bundába fokhagymát is keverned, hogy intenzívebb legyen. Mártogatóssal tökéletes lesz, akár elő-, akár főételnek.
Fotó: cover: Getty Images, belső: Botos Claudia / Sóbors, Getty Images, Szász Eszter / Sóbors