
Egyszerű és gyors mogyoróvajas csirkesteak: 10 perc munka van vele

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk

Krémes aioli, azaz fokhagymaszósz: tojás nélkül is mennyei

Csodaszép epres, joghurtkrémes süti: puha piskóta az alapja

Egészben sült csirke rozmaringgal: a citromos pác a titka

Isteni csokis keksz New York-i recept szerint: kívül ropog, belül omlik
Amikor kell egy olyan csirkés recept, ami tíz perc alatt kész, mégis különleges, ez a lehető legjobb választás.
Van otthon csirke, de nem tudom, mit kezdjek vele, minden megszokott módszer, recept olyan unalmasnak tűnik hirtelen. Ilyenkor kell elővenni valamit, ami feldobja, vagy csavar rajta egyet, amitől új értelmet nyer, és ami úgyis ott van a kamrában. Ilyen például a mogyoróvaj, ami nálunk alapvető élelmiszer lett, a gyerekek eszik kenyérre kenve, csinálunk belőle mártogatóst nyári tekercshez vagy csirkenyárshoz, de zabkásába, kekszbe is tesszük.
Aki boltban nem talál, házilag is előállíthatja földimogyoró és némi kitartó aprítógépezés segítségével.
Mogyoróvajas csirkesteak

Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemellfilé
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 darab citrom
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A csirkét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Egy kis tálban elkeverjük a mogyoróvajat a citromlével, szójaszósszal és annyi langyos vízzel, hogy sűrű, de önthető állagú mártást kapjunk.
Egy serpenyőt nagyon magas hőfokra melegítünk, beleöntünk egy kis olajat, majd a csirkeszeleteket mindkét oldalukon megpirítjuk. Ráöntjük a mogyoróvajas mártást, és alacsony lángon rotyogtatjuk, míg belül át nem sülnek a szeletek.
Fotók: Ács Bori/Sóbors