Laktató zabkása mogyoróvajjal és banánnal – Feltölt energiával a nap további részére
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Ha egész nap energiával tele szeretnél pörögni, akkor készíts reggelire egy nagy adag zabkását ütős hozzávalókkal.
Zabpelyhet biztosan te is tartasz otthon, hiszen kevés változatosabban felhasználható alapanyag létezik, ami ráadásul olcsó és egészséges is. Süteményekbe is érdemes belesütnöd liszttel kiegészítve, úgy rostdúsabb lesz a végeredmény.
A legnépszerűbb felhasználási módja a zabkása, amelyet a sportolók rendszeresen fogyasztanak. Ezt is sokféleképpen készítheted, például az alább olvasható recept isteni, de egyéjszakás változatban is próbáld ki, amikor a zabpehely egy estét áll a hűtőben, pudingos állagot kap. Ha laktató reggelire vágysz, akkor pedig készíts belőle zabpalacsintát.
Mogyoróvajas-banános zabkása
Hozzávalók 4 adaghoz
- 80 gramm zabpehely
- 1 darab banán
- 1 evőkanál chiamag
- 1 teáskanál fahéj
- 2 evőkanál mogyoróvaj
- 1 csipet só
- 600 milliliter tej vagy víz
- 1 marék mandula
Elkészítés:
A banánt karikázzuk fel, egy keveset tegyünk belőle félre. A zabpelyhet, a banánkarikák nagyobb részét, a chiamagot, a fahéjat, a mogyoróvajat és a sót tegyük egy edénybe. Öntsük hozzá a vizet vagy a tejet, majd közepes lángon, időnként megkeverve melegítsük 8-10 percig, amíg a zabpehely magába nem szívja a nedvességet. Tegyük ki tálakba, majd ízlés szerint szórjunk rá mandulát és tegyünk rá banánkarikákat.
Fotó: Getty Images